NAKON MUČENJA U PRVOM SETU: / Čilić ponizio brazilskog tenisača u trećem

Image
Foto: AFP, JEWEL SAMAD
Image
Foto: AFP, JEWEL SAMAD

Marin Čilić uspješno je započeo svoj nastup na US Openu, turniru iz Grand Slam serije koji je osvojio 2014. godine.

29.8.2016.
19:42
AFP, JEWEL SAMAD
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač, trenutno 9. igrač svijeta u 1. kolu je bio bolji od Brazilca Rogerija Dutra Silvu sa 6-4, 7-5, 6-1. Do slavlja je Čilić došao za dva sata igre. Hrvatski tenisač, koji je prošle godine došao do polufinala ovog cijenjenog turnira, nije baš najbolje ušao u meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loše počeo, sjajno završio

Odmah na početku u prvom gemu izgubio je servis, a kod rezultata 1-3 za Silvu skoro je opet osjetio break. No, nakon što je spasio tu "break-loptu" zaigrao je mnogo bolje, u sljedećoj je igri vratio izgubljeni servis da bi kod svog vodstva od 5-4 napravio još jedan break iskoristivši petu set-loptu za konačnih 6-4 u toj dionici igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom drugog seta Čilić je ponovno breaknuo Silvu, no Brazilac u petoj igri vratio Marinu i uzeo mu servis. Ipak, Čilić je uspio u 12. gemu drugog seta još jednom oduzeti servis Dutra Silvi, izbjeći "tie-break" i povesti sa 2-0 u setovima.

To je očito toliko slomilo Brazilca da je u trećem setu za 15 minuta gubio s 0-5. Čiliću nije bilo teško mirno privesti meč kraju i plasirati se u 2. kolo turnira u kojem će igrati protiv Ukrajinca Sergija Stahovskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo