Najveća mlada zvijezda ekspresno potjerana iz Zagreba!

Ivo Karlović pobijedio je u 1. kolu zagrebačkog dvoranskog ATP turnira u Domu sportova 21-godišnjeg Bugarina Grigora Dimitrova 7-6(3), 7-6(3). Tako je već u 1.

5.2.2013.
20:39
VOYO logo

U prvom međusobnom ogledu između Karlovića, trenutno tek 130. tenisača na ATP ljestvici i mladog Bugarina, koji je 40. igrač svjetskog poretka, a mnogi ga po stilu igre uspoređuju s Rogerom Federerom, gledatelji nisu vidjeli niti jednu break-loptu.

Karlovićeva pobjeda je potpuno zaslužena, jer je više pokazao tokom meča, te je oba tie-breaka odigrao vrlo dominantno. U prvom je konstantno držao svoj servis, te je napravio dva mini-breaka, za 4-2 i 7-3, dok je u drugom poveo sa 6-0, a onda si je dopustio luksuz gubitka jednog poena na svom servisu i još dva na protivničkom prije nego je realizirao četvrtu meč-loptu. Karlović je odlično servirao, zabio je 18 asova (Dimitrov 10), te je ispustio samo 10 poena u cijelom meču na svom servisu. Osvojio ih je dvostruko više na suparnikovom. Osim servisom, Karlović je bio jako zadovoljan i sa svojim forhendom. Na Zagreb Indoorsu je 208 centimetara visoki Zagrepčanin stigao tek do prve pobjede ove sezone. S obzirom na prikazanu igru protiv Dimitrova, sedmog nositelja turnira, valja očekivati puno bolje rezultate u nastavku sezone. Karlović je redoviti sudionik ovog turnira, na kojem je triput igrao u četvrtfinalu, računajući i prošlu godinu, kada je izgubio u vrlo tijesnom meču od kasnijeg pobjednika, Rusa Mihaila Južnija. U 2. kolu će Karlović igrati protiv pobjednika ogleda između našeg Ivana Dodiga i Nijemca Benjamina Beckera. Marin Čilić, dvostruki pobjednik Zagreb Indoorsa i prvi nositelj turnira, saznao je da će u 2. kolu igrati protiv Slovenca Grege Žemlje, 60. tenisača svijeta s kojim se još nije sastao. Čilić je u 1. kolu slobodan, dok je Žemlja pobijedio Srbina Iliju Bozoljca 6-7(5), 7-6(4), 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u utorak poraze u 1. kolu pretrpjeli su Nikola Mektić od Nizozemca Igora Sijslinga 6-4, 6-2, te Mate Pavić od Nijemca Philippa Petzschnera 7-5, 6-2. Češki 27-godišnji Davis Cup reprezentativac Lukaš Rosol, 70. tenisač svijeta, svladao je Hrvata Filipa Vegera 6-2, 6-4 u 1. kolu Zagreb Indoorsa…

Prolaskom kvalifikacija, 18-godišnji Filip Veger, 836. igrač na ATP ljestvici, osigurao si je prvi nastup u glavnom ždrijebu nekog ATP turnira u karijeri. Lukaš Rosol, tenisač koji se proslavio s prošlogodišnjom senzacionalnom pobjedom nad Rafaelom Nadalom u Wimbledonu, svladao je Vegera za 63 minute igre, uz dva breaka u prvom setu i još jednim u drugom. Veger u prvom setu nije uspio realizirati niti jednu od dvije break-prilike. Ivan Dodig i Mate Pavić, koji su prošle godine igrali u finalu igre parova u Zagrebu, uspješno su apsolvirali prvu prepreku u toj konkurenciji na ovogodišnjem izdanju. Sa 6-2, 6-3 svladali su Nizozemce Robina Haasea i Igora Sijslinga. ATP Zagreb, 1. kolo: Žemlja – Bozoljac 6-7(5), 7-6(4), 6-2 Kavčič – Bedene 6-7(5), 6-3, 6-3 Sijsling - Mektić 6-4, 6-2 Karlović – Dimitrov (7) 7-6(3), 7-6(3) Rosol – Veger 6-2, 6-4 Devvarman - Berrer 0-6, 7-6(6), 4-1, predaja Berrera Kližan (5) - Viola 4-6, 7-6(6), 6-1 Petzschner – Pavić 7-5, 6-2 Parovi, 1. kolo: Dodig / Pavić – Haase / Sijsling 6-2, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo