ATP UMAG ZATVORIO SVOJA VRATA: / Marco Cecchinato potvrdio status talijanske senzacije i osvojio titulu

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Talijanski tenisač Marco Cecchinato pobjednik je 29. izdanja ATP turnira u Umagu

22.7.2018.
22:10
PIXSELL
VOYO logo

Lagana pobjeda

Cecchinato, 27. igrač svijeta koji je ove godine eksplodirao plasmanom u polufinale Roland Garrosa, došao je tako do svog naslova u karijeri nakon što je ranije ove godine proslavio prvijenac osvajanjem Budimpešte. Pella (ATP 72.) je izgubio i svoje četvrto ATP finale i još čeka prvi naslov.

Rutinski meč

Cecchinato je dominirao u prvom setu, u kojem je dvaput oduzimao Argentinčev servis, a na svoj početni udarac je spasio sve tri "break-lopte". No, u drugom setu Pella, koji se na ovogodišnjem Umagu potvrdio kao majstor preokreta, igra puno bolje, prvi radi "break" i vodi s 4-2, no Cecchinato je opet podigao razinu igre i uspio je vratiti "break". Drugi set je otišao tako do 13. igre u kojoj je Cecchinato poveo s čak 4-0, Pella došao na 4-3, ali dalje nije mogao protiv sjajnog Talijana koji je skraćenim loptama i bekhendima oduševio umašku publiku. Meč je završen rezultatom 6-2, 7-6 (4).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Plava laguna Croatia Open Umag, finale, VIP loža 22.07.2018., Umag - 29. Plava laguna Croatia Open Umag teniski turnir.Finale turnira Guido Pella i Marco Cecchinato. Kolinda Grabar Kitarovic, Jakov Kitarovic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Predsjednica predala pokal

Cecchinato je drugi Talijan koji je osvajao Umag - prije dvije godine je to uspjelo Fabiju Fogniniju. Finalni dvoboj pratila je i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja je predala pokal pobjedniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo