Pomeo Čilića u svom rodnom gradu pa doživio slom!

Tommy Haas ipak nije uspio osvojiti ATP turnir iz serije 500 u rodnom Hamburgu. Bolji od njega bio je Argentinac Juan Monaco koji je nakon točno dva sata igre u finalu slavio 7:5, 6:4.

22.7.2012.
17:01
VOYO logo

Nakon što je u pulufinalu zaustavio pobjednički niz našeg Marina Čilića, slaveći sa 7:6, 6, Tommy Haas (34) je u finalu previše toga propustio da bi na kraju postao prvi njemački pobjednik Hamburga, nakon 1993. godine i Michaela Sticha.

Imao je Haas 4:1 u prvome setu i 3:0 prednost u drugome. Međutim, ni u jednom mu ta prednost nije bila dovoljna da uzme barem jedan set. Monaco je u ključnim trenucima setova bio nepogrešiv, dok je Nijemac, pogotovo nakon dužih izmjena, u pravilu izbacivao lopte izvan terena ili bivao 'izigran'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to treći naslov Monaca ove sezone čime je izjednačio svoju najbolju godinu na Touru – 2007. Naime, i tada je uzeo tri turnira. Osim Hamburga, Argentinac je ove sezone osvojio Houston i Vina del Mar (oba zemlja). Sveukupno je ovo Argentincu šesti osvojeni turnir.

Haas je, s druge pak strane, propustio priliku uzeti i drugi turnir ove sezone, odnosno 14. u karijeri. Podsjetimo, 34-godišnjak je uvertiri za Wimbledon osvojio travnati turnir u Halleu, pobjedivši u finalu aktualnog svjetskog broja 1 i najuspješnijeg tenisača svih vremena – Rogera Federera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazilski tenisač Thomaz Bellucci uzvratio je Srbinu Janku Tipsareviću za prošlotjedni poraz u polufinalu Stuttgarta pobijedivši ga u finalu ATP turnira u švicarskom Gstaadu 6:7(6), 6:4, 6:2.

Gotovo dva i pol sata trajao je finalni okršaj na zemljanom turniru u Gstaadu, a brazilski tenisač uspio se vratiti nakon izgubljenog prvog seta u kojem u tie-breaku nije uspio realizirati dvije set-lopte. Prvi je u prednost breakom došao Tipsarević, međutim Bellucci se vratio u dva navrata, pa je prva dionica odlučivana u trinaestoj igri. Imao je Brazilac 6-4, ali mu to nije bilo dovoljno. Srbin je nanizao četiri poena i došao do 8-6 i seta. U drugom su gledatelji pratili vrlo izjednačeni tenis sve do 10. gema kada je prvu break-loptu u setu Bellucci pretvorio u break za 6-4. Nakon toga dogodio se osjetan pad u igri srpskog tenisača i 1. nositelja koji je u trećem setu imao mizernu realizaciju prvih servisa od svega 45 posto, pa je Bellucci, iskoristivši dvije od čak osam prilika za obrat, došao do svog trećeg naslova u karijeri, te druge pobjede protiv Tipsarevića u tri međusobna ogleda. I prvo turnirsko slavlje 24-godišnji Brazilac upisao je upravo u Gstaadu 2009. godine, a godinu dana kasnije osvojio je i zemljani turnir u Santiagu. Spomenimo da je Belluccijev trener bivši argentinski tenisač hrvatskih korijena Daniel Orsanic...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo