NOLE NA PUTU PREMA DOLJE / Đokovića je u ključnom trenutku izdalo njegovo najjače oružje, a ovaj frapantan podatak najavljuje novu tenisku eru

Image
Foto: Profimedia

Svi su čekali iskakanje mladog igrača koji može parirati velikoj trojci, što je došlo fascinantno prerano...

17.7.2023.
9:56
Profimedia
VOYO logo

Spustili su se zastori na još jedan Wimbledon u nizu, koji je završio senzacionalnom pobjedom Carlosa Alcaraza nad Novakom Đokovićem u pravom teniskom trileru od pet setova. Teniski svijet je zanijemio jer su brojne legende opravdano isticale Đokovića kao favorita za osvajanje titule, ali "Carlitos" je imao drugačije planove.

Image
VALJDA JE U PRAVU /

Nakon što ga je slomio u finalu Wimbledona, Carlos Alcaraz odgovorio Đokoviću: 'To što je Novak rekao je ludo...'

Image
VALJDA JE U PRAVU /

Nakon što ga je slomio u finalu Wimbledona, Carlos Alcaraz odgovorio Đokoviću: 'To što je Novak rekao je ludo...'

Počelo je očekivano, u prvom setu je Alcaraz je bio pod dojmom velikog meča, kao i prije dva mjeseca kada mu se tijelo zgrčilo u polufinalu Roland Garrosa, a Novak se prošetao do pobjede, što ovaj put nije bio slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranim breakom u drugom setu Alcaraz je najavio otvoren meč, iako je "Nole" brzo poravnao. Alcaraz je počeo hvatati ritam, a Đoković se mučio na svom servisu sve do sredine četvrtog seta. Svaki gem je bio u opasnosti gubitka servisa, a mora se priznati da mu nije na ruku išao ni vjetar, koji puše i Alcarazu, ali kako on ima jače udarce, to mu više odgovara. Nole više igra na "finesu".

Novak poput feniksa

Tie-break drugog seta je pokazao da Alcaraz "misli ozbiljno", a jedan je i od prijelomnih trenutaka finala, kako su obojica nakon meča istaknuli. Mladi Španjolac je pokazao nevjerojatnu mentalnu snagu, iako se suočio sa set loptom. Nakon 15 uzastopnih pobjeda u tie-breaku, Đoković ga je jučer izgubio jer je napravio više neforsiranih pogrešaka bekendom (u bitnim trenucima), koji je njegovo najjače oružje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Na valu odlične energije Alcaraz je nošen publikom sa 6:1 pobijedio Đokovića u trećem setu, pri tome mu uzevši čak tri servisa. 40 godina nitko nije preokrenuo 2:1 u setovima na finalu Wimbledona, a Novak je pokazao da ga se ne treba nikada otpisivati jer je poput feniksa ustao i sve je izgledalo kao da će i trijumfirati nakon izjednačavanja na 2:2 jer je imao momentum na svojoj strani...

Početak odlučujućeg seta ponudio nam je spektakl u izmjenama, Alcaraz nije uspio napraviti break, iako je imao priliku, dok je Novak s druge strane mogao otići na 2:0, ali ga je vjetar prevario u odlučujućem trenutku, skrenuo je lopticu sa smasha na drive-volley, koji je završio u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frapantan podatak

To je bio prijelomni trenutak jer je već u sljedećem gemu Alcaraz sjajno pasirao za veliku prednost, koju je nevjerojatno rutinski izdržao pod velikim pritiskom. Iskoristio je jedinu meč loptu, a impresionira igranje drop-shota i loba u ključnom gemu, iako ima samo 20 godina.

Alcaraz nema mečeva na travi, koliko Đoković Grand Slam naslova (19-23), što je frapantan podatak koji pokazuje koliko je mentalno zreo Carlitos, iako se svima čini kao da je prerano završio jednu eru i srušio kralja, možda je ovo i samo početak velikog rivalstva u kojem vodi Alcaraz (2-1), s obzirom na tjelesnu pripremu i mentalnu snagu Noleta, ne bi nas začudilo da na ovoj razini igra još nekoliko godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolcu je samo nebo granica, iako će imati teži put jer trenutačno na vidiku nema ozbiljnijeg protivnika da ga gura prema rekordima, kao što su se međusobno velika trojka.

Novi MMA spektakl, FNC Armagedon, očekuje nas u subotu, 22. srpnja, a prijenos uživo moći ćete pratiti putem PLAY Premium platforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo