Ana Ivanović i Jelena Janković ubedljive u Tokiju

Obe teniserke se plasirale u osminu finala WTA turnira

24.9.2013.
13:44
VOYO logo

Srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović uspešno su nastavile WTA turnir u Tokiju plasiravši se u osminu finala, prenosi "B92".

Jankovićeva je sa ubedljivih 6:4, 6:1 savladala Ajumi Moritu, dok je Ivanovićeva bila još nadmoćnija protiv Elene Svitoline iz Ukrajine sa 6:3, 6:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naredna protivnica Jankovićevoj biće Kanađanka Eženi Bušar, dok je Ivanovićeva igrati protiv Nemice Anželik Kerber.

Jankovićeva je nešto više od sat i po lomila otpor domaće predstavnice. U prvom setu je lako iskustila rani brejk i prednost od 3:0, propustivši šansu da oduzme servis rivalki za 5:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom je naša najbolja teniserka nije dozvolila Japanki istu šansu, ponovo je napravila brejk u drugom gemu za 3:0, a potom ga potvrdila u šestom za novu pobedu u Japanu.

Protivnica Jeleni u meču za plasman u četvrtfinale biće 19-godišnja Bušar, koja je pobedila Amerikanku Sloun Stivens sa 5:7, 7:6 (7), 6:3. Njih dve su do sada igrale samo jednom, a Jelena je bila bolja sa 6:2, 6:1 u Čarlstonu pre nekoliko meseci. Sa druge strane, Ivanovićevoj je bilo potrebno 55 minuta da nadigra Ukrajinku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi set obeležila je loša koncentracija obe teniserke u poslednjih pet gemova kada su viđena četiri brejka. Ipak, Ivanovićeva je bila dominantnija na svom servisu pa je sa tri oduzeta povela 1-0.

U drugom je bila perfektna, koristila je svaku drugu brejk šansu i na kraju bet izgubljenog gema u setu stigla do osmine finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanovićevoj će se suprotstaviti Nemica Anželik Kerber koja je savladala Mariju Terezu Flor iz Španije sa 6:0, 6:1. Ana je dobila sva tri prethodna duela, a dva puta je bila bolja ove godine od devete tenisrke sveta. U Štutgartu je bilo 7:5, 7:5, a u Madridu 6:3, 6:1.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo