ALISON RISKE PONOVNO UZDRMALA SVIJET TENISA: / Izbacila je Donnu Vekić, a sada i prvu igračicu svijeta za četvrtfinale Wimbledona

Image
Foto: Profimedia, SIPA USA

Rezultat koji je malo tko očekivao

8.7.2019.
14:24
Profimedia, SIPA USA
VOYO logo

Prva tenisačica svijeta i pobjednica Roland Garrosa Australka Ashleigh Barty poražena je u susretu osmine finala Wimbledona od američke tenisačice i 55. igračice svijeta Alison Riske 3-6, 6-2, 6-3.

Image
Foto: Profimedia, Press Association

Ashleigh Barty

Riske je do druge pobjede u isto toliko međusobnih susreta stigla nakon sat i 37 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 29-godišnju Amerikanku ovo je prvi plasman u četvrtfinale nekog Grand Slam turnira u njezinom 30. pokušaju. U idućem kolu igrat će protiv pobjednice susreta između Amerikanke Serene Williams i Španjolke Carle Suarez Navarro.

Izbacila Donnu Vekić

Podsjetimo, Riske je u 1. kolu Wimbledona pobijedila hrvatsku tenisačicu Donnu Vekić sa 3-6, 6-3, 7-5, nadoknadivši zaostatak od 1-4 u odlučujućem setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia, Press Association

Donna Vekić

U meču protiv Hrvatice američka tenisačica se upisala kao prva tenisačica koja je došla do pobjede u službenom wimbledonskom meču pod novim krovom postavljenim nad terenom broj 1.

Bio je to četvrti međusobni dvoboj Riske i Vekić, a Amerikanka je ostvarila drugu pobjedu, nakon što je trijumfirala i u prethodnom meču odigranom na travnatoj podlozi prije dvije godine u Birminghamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo