Peti svih vremena / Američki div priča je dana Australian Opena: Zabio 67 aseva i izgubio

Image
Foto: AP Images

Australian Open trećeg je dana stvorio nove priče

16.1.2019.
13:03
AP Images
VOYO logo

Rijetko koji Grand Slam prođe bez nekih velikih ili barem zanimljivih priča. Ništa nije baš upućivalo da će se u to pretvoriti dvoboj 102. i 97. igrača svijeta, ali oni koji su se našli na terenu 13 - pogodili su.

Talijan Thomas Fabbiano pobijedio je Reillyja Opelku u match tie-breaku petog seta što ih je pretvorilo u druge tenisače ikad koji su ga odigrali (prvog dana u povijest ušle Boulter i Makarova, a kod tenisača Humbert i Chardy), što je već samo po sebi dovoljna priča, no...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoki 21-godišnji Amerikanac, kojemu je na službenoj ATP-jevoj stranici zabilježena visina od 211 centimetara odnosno 6 stopa i 11 inča, a negdje točno 7 stopa po čemu ga se prema anglosaksonskim standardima onda vodi i višim od Ive Karlovića koji je također na 211 cm (6'11") , u tri i pol sata dugom meču ispalio je 67 aseva. Da bi, kako rekosmo, izgubio. Stoga ni ne čudi jedna njegova eskapada bijesa tijekom meča.

"Mrzim tenis, mrzim ga."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ovom brojkom neobranjivih servisa Opelka je stigao na peto mjesto svih vremena. Karlović drži treće i četvrto sa 78, odnosno 75, drugi je Nicolas Mahut sa 103 drugo, a na prvom mjesto Mahutov "supatnik" iz tog epskog meča John Isner sa 113, što će, s obzirom na nova pravila na Grand Slamu, ostati za sva vremena. Zanimljivo, od tih pet trojica su izgubila u svojim mečevima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rafael Nadal nije imao problema s Matthewom Ebdenom, ali vidjet ćemo za što je sposoban (Federer ga prozvao prvim favoritom) u sljedećem dvoboju protiv DemonaAlexa de Minaura koji je preživio dramu s Henrijem Laaksonenom. No pitanje je koliko je goriva ostalo u sjajnom mladom Australcu s obzirom da je prošli tjedan u Sydneyju došao do prve titule, a danas se borio četiri sata.

Izuzev devete nositeljice Kiki Bertens (Pavljučenkova) srijeda je u ženskom turniru prošla prilično mirno za najveća imena. Kvitova je lako riješila Begu, Wozniacki Larsson, Barty Wang, Stephens Babos, Garcia Hives, dok je Angelique Kerber preko Haddad Maije stigla do jubilarne 100. pobjede na najvećim turnirima i u trećem se kolu pridružila Kimberly Birrell, a ne Donni Vekić. Inače, zanimljiva se scena dogodila na susretu Aryne Sabalenke i Katie Boulter. Sabalenka je nakon pobjede u publiku bacila svoju traku za kosu, a dvije gledateljice, od kojih nijedna nije popuštala, ušle u mali rat koji je morao primiriti redar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da Osječanka nije neugodno iznenadila, hrvatski je tenis nakon tri dana mogao biti na 11/11 jer su u igri parova dalje prošli Nikola Mektić i Peyina zamjena Kevin Krawietz (4:6, 7:6 (8), 7:5 protiv para Monroe/Nedunchezhiyan) te Ivan Dodig i Roger-Vasselin (6:2, 7:6 (2) protiv Australaca Kyrgiosa i Reid), dok su Alize Cornet i Petra Martić osvojile dva gema u prvom setu protiv Linette i Ajle Tomljanović, a u sljedeća dva nisu izgubile ni jedan (!).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open (m), drugo kolo:

Thomas Fabbiano (Italija) - Reilly Opelka (SAD) 6:7 (15), 6:2, 6:4, 3:6, 7:6 (5)
Roberto Bautista Agut (Španjolska) - John Millman (Australija)  6:3, 6:1, 3:6, 6:7 (6), 6:4
Grigor Dimitrov (Bugarska) - Pablo Cuevas (Urugvaj) 6:3, 6:7 (5), 6:3, 7:5
Alex de Minaur (Australija) - Henri Laaksonen (Švicarska) 6:4, 6:2, 6:7 (7), 4:6, 6:3
Matthew Ebden (Australija) - Rafael Nadal (Španjolska) 3:6, 2:6, 2:6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australian Open (ž), drugo kolo:

Caroline Garcia (Francuska) - Zoe Hives (Australija) 6:3 6:3
Sloane Stephens (SAD) - Timea Babos (Mađarska) 6:3 6:1
Ashleigh Barty (Australija) - Yafan Wang (Kina) 6:2 6:3
Caroline Wozniacki (Danska) - Johanna Larsson (Švedska) 6:1 6:3
Belinda Benčić (Švicarska) - Julija Putinceva (Kazahstan) 7:5 4:6 6:2
Kvitova (Češka) - Irina Begu (Rumunjska) 6:1 6:3
Angelique Kerber (Njemačka) - Beatriz Haddad Maia (Brazil) 6:2, 6:4
Aryna Sabalenka (Bjelorusija) - Katie Boulter (VB) 6:3, 6:4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo