OGLAS

ODLUKA KOJA SE ČEKALA / All England Club je odlučio: Rusi i Bjelorusi se vraćaju na 'svetu travu' Wimbledona

Image
Foto: AP Images

Postojala je stvarna mogućnost prekida našeg članstva ako ponovimo zabranu i 2023. godine. To bi značilo otkazivanje naših profesionalnih teniskih događaja u Queensu, Eastbourneu, Birminghamu i Nottinghamu ove godine i ubuduće. Dosljedno smo se protivili ovim sankcijama i ostali smo duboko razočarani kaznama koje su nam nametnute. Učinak na britanski tenis izbacivanja LTA iz turnira bio bi vrlo štetan i dalekosežan za tenis ​​u našoj zemlji.

31.3.2023.
14:01
AP Images
VOYO logo

Ruskim i bjeloruskim tenisačima bit će dozvoljen nastup na Wimbledonu ove godine kao "neutralnim sportašima", objavili su čelnici trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone.

Image
22 GRAND SLAMA /

Prije godinu dana deportirali su ga jer se nije cijepio. Sada mu se cijeli svijet klanja. Tko je Đoković?

Image
22 GRAND SLAMA /

Prije godinu dana deportirali su ga jer se nije cijepio. Sada mu se cijeli svijet klanja. Tko je Đoković?

"Naša trenutna namjera je prihvatiti prijave ruskih i bjeloruskih igrača pod uvjetom da se natječu kao 'neutralni' sportaši i da ispunjavaju odgovarajuće uvjete," objavio je All England Lawn Tennis Club (AELTC) na svojim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine je zbog ruske agresije na Ukrajinu tenisačima iz Rusije i Bjelorusije bio zabranjen nastup na jednom od najpoznatijih svjetskih turnira, premda su imali pravo nastupa na ostalim ATP i WTA turnirima, kao i na ITF Touru, ali bez nacionalnih obilježja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vraćaju se Rusi

ATP je zbog toga donio odluku da se bodovi osvojeni na Wimbledonu ne računaju. Ove godine Rusi i Bjelurusi se vraćaju na Wimbledon, pa će se tako računati i bodovi osvojeni na turniru.

"Tenisačima će se zabraniti izražavanje potpore ruskoj invaziji na Ukrajinu u različitim oblicima i zabraniti ulazak igračima koji primaju sredstva od ruskih i/ili bjeloruskih država. Uvjeti su pažljivo razvijeni kroz konstruktivan dijalog s Vladom Ujedinjenog Kraljevstva i međunarodnim tijelima dionika u tenisu, te su usklađeni s objavljenim smjernicama Vlade za sportska tijela u Ujedinjenom Kraljevstvu," dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastavljamo u potpunosti osuđivati ​​rusku nezakonitu invaziju i naša svesrdna podrška ostaje uz narod Ukrajine. Ovo je bila nevjerojatno teška odluka, koja nije donesena," poručio je.

'Nametnute su nam kazne'

Iz Lawn Tennis Associationa su poručili kako je prošlogodišnja odluka da se ruskim i bjeloruskim igračima zabrani pristup turnirima dovela do značajnih kazni koje su nametnute ATP i WTA organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postojala je stvarna mogućnost prekida našeg članstva ako ponovimo zabranu i 2023. godine. To bi značilo otkazivanje naših profesionalnih teniskih događaja u Queensu, Eastbourneu, Birminghamu i Nottinghamu ove godine i ubuduće. Dosljedno smo se protivili ovim sankcijama i ostali smo duboko razočarani kaznama koje su nam nametnute. Učinak na britanski tenis izbacivanja LTA iz turnira bio bi vrlo štetan i dalekosežan za tenis ​​u našoj zemlji. Utjecaj bi osjetili milijuni obožavatelja koji prate sport, korijeni igre na terenu, uključujući trenere i dvorane koji se oslanjaju na događaje radi vidljivosti i dovođenja novih igrača u igru, i naravno profesionalnih britanskih igrača," poručili su iz LTA-a, nacionalnog upravnog teniskog tijela u Velikoj Britaniji.

Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
Bicemo prvaci sveta
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
San snova
Šetnja s lavom
Moj pas Marmaduke
default_cta
Megadance
Vozi moj auto
Maša i medvjed
Ljubavna zamka
U klinču
default_cta
Savršene majke
Lijek za život
VOYO logo