ponuda rasprodana / Sve je spremno za još jedno kockasto ludilo: Istražili smo koja je cijena navijačke euforije

Od sitnih detalja do zastave i dresova kvadratići dominiraju cijelom Hrvatskom, ali i Rusijom

10.7.2018.
18:00
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija pobjeđuje u crno-plavom dresu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Ni protiv Engleske neće mijenjati tradiciju. A neće je mijenjati ni navijači koji se ističu crveno-bijelim kockicama. Istražili smo koja je cijena navijačke euforije i kad navijanje postaje pretjerivanje. 

Od sitnih detalja do zastave i dresova. Kvadratići dominiraju centrom Zagreba. Cijene na štandovima kreću se od 20 do 200 kuna, a najbolji kupci su turisti. Svježe iz radionice dolaze novi dresovi za novi val kupaca. Za nešto skuplju navijačku košaru od one s trga redovi su od jutra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jednom sportskom dućanu originalni dres može se kupiti za 650 kuna. Dok su navijačka replika kao i oprema za trening jeftinija varijanta od 350 do 420 kuna. Na akciji su i rekviziti. Za pravi navijački set potrebni su još kapa i šal koji na akciji koštaju 80 kuna. 

"Imamo od 15 do 50 posto na određene artikle s tim da određenih dresova više nema. Za crnim dresom bila je potpuna ludnica. Tu i tamo imamo po koji komad sa zamjenama s web shopa inače je cijela ponuda rasprodana", rekao je vlasnik dućana sa sportskom opremom Stipe Rosić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, najpovoljnija ponuda postala je oskudna jer se razgrabilo gotovo sve. 

Navijačkim rekvizitima najjeftinije se moglo opskrbiti u trgovačkim lancima. No, uoči polufinala u jednom od njih 90 posto artikala je rasprodano. Ostali su još ruksaci, ručnici i dječja oprema za navijanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da je sve spremno za još jedno kockasto ludilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo