VIDEO: / Favoriti šokirani u povijesnom američkom spektaklu!

Baltimore Ravensi pobjednici su 47. izdanja Super Bowla nakon što su u velikom finalu NFL lige u New Orleansu slavili protiv favoriziranih 49ersa iz San Francisca 34:31.

4.2.2013.
9:45
VOYO logo

Činilo se da je sve gotovo početkom drugog poluvremena kada je Jacoby Jones postigao polaganje (touchdown) nakon 108 jardi sprinta za vodstvo Baltimorea 28:6!

No, nekoliko trenutaka kasnije svjetla su se na stadionu u New Orleansu ugasila i susret je prekinut na 34 minute, koje su za dogovor bolje iskoristili igrači 49ersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije su preko Michaela Crabtreea smanjili na 28:13, a potom preko Franka Gorea i na 28:20. San Francisco je smanjio i na pet razlike field goalom, ali se Baltimore nakon dugo vremena probudio i uzvratio istom mjestom za 31:23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Colin Kaepernick postigao je još jedan touchdown za 49erse za 31:29, a umjesto da postigne dodatni poen, San Francisco je pokušao iz igre upisati dva poena za izjednačenje. Obrana Baltimorea spriječila je njihov naum, a Tucker je četiri minute prije kraja postigao field goal za 34:29.

Sve je bilo idealno za veliku završnicu 47. Super Bowla. No, dodavač (quarterback) San Francisca nije uspio svojim dodavanjima dovesti momčad do 'crvene zone' Ravensa, kod koji je Sam Koch odigrao safety za konačna dva poena na susretu (u korist 49ersa), ali i veliko slavlje Baltimorea!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodavač Ravensa Joe Flacco proglašen je najkorisnijim igračem finala (MVP), a imao je čak tri dodavanja za touchdown u prvom poluvremenu! No, njegova se igra u nastavku zagubila, ali je zato obrana, predvođena s legendarnim Rayom Lewisom, kojem je ovo bila oproštajna utakmica nakon 17 godina karijere, odradila svoj posao u završnici savršeno.

Flacco je u doigravanju izjednačio rekord svih vremena po ukupnom broju dodavanja (11), te je postao prvi dodavač koji je u svojih prvih pet sezona ostvario barem jednu pobjedu u playoffu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recimo i da je ovo bila prva utakmica nakon Super Bowla 1979. godine u Detroitu da su obje momčadi postizale preko 30 poena na susretu, ali i da je ovo bio najdulji finale od četiri sata i 14 minuta!

Baltimore Ravensi su se pak dokopali svog drugog naslova u 17-godišnjoj povijesti kluba, dok su istovremeno nanijeli San Franciscu prvi poraz u finalima, s obzirom da su 49ersi slavili u svih pet prethodnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo