na bivšoj ratnoj crti / Sukobi navijača i policije u Mostaru

Image

Odmah po završetku nogometnog susreta između Bosne i Hercegovine i Slovačke, oko 22:15 sati skupina huligana iz većinski bošnjačkog dijela grada napala je kamenjem i drugim predmetima policiju na prometnici Bulevar.

11.9.2013.
7:17
VOYO logo

Skupina navijača reprezentacije Bosne i Hercegovine sukobila se u utorak navečer u središtu Mostara s pripadnicima policije koja je raspoređena na bivšoj ratnoj crti razdvajanja kako bi sprečavala sukobe između Hrvata i Bošnjaka u tome gradu.

Odmah po završetku nogometnog susreta između Bosne i Hercegovine i Slovačke, oko 22:15 sati skupina huligana iz većinski bošnjačkog dijela grada napala je kamenjem i drugim predmetima policiju na prometnici Bulevar. Policajci su na toj lokaciji bili raspoređeni tijekom utakmice, izvijestili su iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije. Pošto je policija onemogućila prijelaz prema zapadnome, većinski hrvatskome dijelu Mostara, navijači su prevrnuli i zapalili kontejnere za smeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgrednici su potisnuti prema Trgu Musala, gdje su prije toga organizirano pratili nogometnu utakmicu te je blokiran promet dijelom Bulevara, nekadašnje ratne crte razdvajanja u Mostaru. Uz interventnu policiju u ophodnji su bili i pripadnici specijalne policije.

Prije toga, u utorak navečer nepoznati maskirani počinitelji upali su u kafić u istočnome dijelu grada, uz prijetnju nožem oteli zastavu nogometnog kluba Velež, u kafić bacili dimnu bombu i pobjegli prema zapadnome dijelu grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je najavila noćne ophodnje uzduž Bulevara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo