NERVOZNI ENGLEZI / Sukob nakon utakmice SAD-a i Engleske

Image

Engleski navijači nezadovoljni su ishodom prve utakmice na SP-u koju su odigrali sa SAD-om. Izjednačujući pogodak Amerikanca svalili su na leđa golmanu kojeg su neki mediji čak nazvali i "glupanom".

13.6.2010.
11:13
VOYO logo

LONDON - Razočarani neodlučenim rezultatom, navijači engleske reprezentacije sukobili su se s navijačima SAD-a u subotu u Rustenburgu.

Do naguravanja je došlo ispred stadiona Royal Bafokeng neposredno nakon utakimce između Engleske i SAD-a koja je završila rezultatom 1:1. Veće nerede je spriječila policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, glavna meta engleskih medija je vratar Robert Green, koji napravio katastrofalnu pogrešku i "poklonio" Amerikancima gol. Na većini naslovnica se nalazi fotografija izjednačujućeg pogotka Amerikanaca. Također, komentatori smatraju da Robert Green više ne zaslužuje biti prvi vratar Engleske.

Tabloid "News of the World" na prvoj strani donosi naslov "Glupanova ruka", što je jasna asocijacija na "Božju ruku" Diega Maradone sa SP 1986. kada su Englezi izgubili od Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sunday Times" je našao poveznicu sa ekološkom katastrofom koja je zahvatila američku obalu u Meksičkom zaljevu gdje već tjednima ističe nafta nakon havarije na naftnoj platformi British Petroleuma. U tekstu se ističe kako je to bilo "još jedno katastrofalno izlijevanje na koje se Jenkiji neće žaliti".

I dok mediji traže smjenu vratara, njegovi suigrači i izbornik Fabio Capello zasad mu pružaju podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo