preispitivanje 'crnih lista' /

Šuker kod Mornara: Dogovorili se da će se dogovoriti

Dogovorili su se da će se dogovoriti - to je rezultat dugoočekivanog sastanka HNS-a i Ministarstva sporta. Kažu, treba preispitati dio zakona o takozvanim crnim listama, te vidjeti je li Hajduk doista imao nejednak tretman.

8.12.2014.
18:55
VOYO logo

Nasmiješena lica, ali situacija je ozbiljna. HNS na jednoj, ministarstvo na drugoj strani i konačno odrađen važan sastanak.

"Svi smo suglasni da borbi protiv huliganizma na sportskim terenima nema alternative", rekao je Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa iako je Davor Šuker došao dobro raspoložen, nakon sastanka nitko iz HNS-a nije htio pred kamere nije htio.

Iskusni mu poručuju - navijači su ustali protiv njega, oni odustati neće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bojim se da će doći u pitanje Šuker ili navijači. A onda Šuker nema nikakovu šansu. Ma može ga sto Mamića podržati, ako navijači ostanu dosljedni, i nemamo nijednu utakmicu regularnu. I njihov revolt je nazočan, i oni će po cijenu zatvora raditi cirkuse", prokomentirao je Miroslav Ćiro Blažević, trener Zadra.

S ministarstvom je razgovore već odradila splitska delegacija, pobunili su se zbog nelogičnosti u statutu HNS-a, ali Šuker im je svima poručio: "Volio bih kad bi nam naše ministarstvo, kad bi naša vlada bila uspješna kao Hrvatski nogometni savez".

Ministarstvo i Savez sada su se složili da treba preispitati sporni dio zakona o takozvanim crnim listama. Također, analizirat će je li prema Hajduku zaista bio nejednak tretman.

"Mi samo ukazujemo na ono što je smetalo predstavnike Splita i županije, da, nazovimo ih tako - jači klubovi, nemaju dovoljnu moć odlučivanja", kazao je Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

Dijalog se s ministarstvom nastavlja, ali sada se čeka onaj puno važniji sastanak - između HNS-a i Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo