SUDEĆI PREMA TRADICIJI, HRVATSKOJ NA OVOM SVJETSKOM PRVENSTVU NE GINE MEDALJA: / Naši sportaši u borbi za odličja u Manchesteru

Image
Foto: Profimedia, AFP

Šestero Hrvata kreće u nadmetanje

14.5.2019.
16:09
Profimedia, AFP
VOYO logo

Na Svjetskom prvenstvu u taekwondou, koje je danas započelo u Manchesteru, osim za svjetske medalje oko 1000 sudionika iz 150 zemalja nadmetat će se i za bodove za olimpijsku vizu. Među njima su i šestero Hrvata, Kristina Tomić, Nikita Glasnović, Matea Jelić, Iva Radoš, Lovere Brečić, Toni Kanaet, koji dobro kotiraju na rang-ljestvicama u spojenim olimpijskim kategorijama. S osljednjih devet svjetskih prvenstava hrvatski tekvondaši uvijek su se vraćali barem s jednom medaljom.

Sa posljednjih 13 svjetskih prvenstava, otkako je samostalna država, Hrvatska se samo dvaput vratila bez odličja i to u 90-tim godinama prošlog stoljeća. Hrvatskim tekvondašima kolajne nisu uručene jedino 1993. u New Yorku i 1999. u Edmontonu, a najviše ih je (po tri) osvojeno 2003. u Garmisch Partenkirchenu i 2007. u Pekingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaninović najtrofejnija

Najviše medalja, čak četiri, sa svjetskih prvenstava ima Splićanka Ana Zaninović koja je triput nastupila u finalima i koja je 2011. u Južnoj Koreji postala svjetskom prvakinjom. Drugo hrvatsko zlato, od 20 ukupno osvojenih medalja, osvojio je 2007. u Pekingu Filip Grgić koji je sa samo 17 godina postao svjetski prvak.

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

15.05.2018., Split - U prostorijama taekwondo kluba Marjan odrzan je docek i konferencija za medije povodom povratka europskih prvaka Tonija Kanaeta i Lovre Brecica. Toni Kanaet. Photo:

Niti Filip niti Ana više nisu aktivni, no stigao je novi naraštaj boraca koji su na prošlogodišnjem prvenstvu Europe u Kazanju osvoji tri zlatna i pet brončanih odličja. Europskim prvacima tada su postali Lovre Brečić, Toni Kanaet i Kristina Tomić i svi su oni u Manchester u kojem će hrvatske boje braniti tekvondašice: Lena Stojković (46 kg), Kristina Tomić (49 kg), Ana Taslak (53 kg), Nikita Glasnović (57 kg), Bruna Vuletić (62kg), Matea Jelić (67 kg), Iva Radoš (73 kg) i Doris Pole (preko 73 kg), dok muški sastav reprezentacije čine: Josip Teskera (54 kg), Leon Glasnović (58 kg), Lovre Brečić (63 kg), Deni Andrun Razić (68 kg), Toni Kanaet (74 kg), Luka Horvat (80 kg), Ivan Šapina (87 kg) i Vedran Golec (preko 87 kg).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo