EL CLASICO TEK U FINALU / Strašan obračun u četvrtfinalu Lige prvaka

Image

Voljom ždrijeba u švicarskom Nyonu odlučeno je da će se dvije nogometne insitucije susresti već u četvrfinalu. Barcelona i Milan će po 14. i 15. put igrati međusobno u europskim kupovima.

16.3.2012.
13:01
VOYO logo

U ostalim susretima četvrtzavršnice elitnog nogometnog natjecanja igrat će ciparsko 'čudo' APOEL protiv Real Madrida, njemački Bayern će polufinale pokušati dohvatiti preko Marseillea, dok je Chelsea za protivnika dobio Benficu.

Aktualni europski i španjolski prvak Barcelona te talijanski prvak Milan do sada su u europskim kupovima odigrali 13 međusobnih susreta, pri čemu je katalonski klub upisao pet pobjeda, Milan je slavio četiri puta, dok su četiri susreta završila bez pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji put su ove dvije momčadi snage odmjerili u natjecanju po skupinama ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka. Na Camp Nou je bilo 2:2, a na San Siru su slavili Katalonci 3:2.

"Rossoneri" su najveću pobjedu protiv Barce ostvarili u finalu Kupa prvaka 1994. godine pobijedivši 4:0 golovima Massara (22, 45), Savićevića (47) i Desaillyja (58).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonci su najuvjerljivije slavili 1959. godine u prvom kolu Kupa prvaka 5:1. Talijane je uništio Kubala postigavši tri gola.

Ostali četvrtfinalni parovi Lige prvaka nikada nisu igrali međusobno u europskim kupovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo