ŠTO OTKRIVA ČAČIĆEV POPIS ZA EURO: / Ovo je nekoliko najzanimljivijih stvari koje trebate znati

Image

Izbornik Ante Čačić u ponedjeljak je na konferenciji za novinare otkrio popis od 27 igrača koje će voditi na pripreme za Europsko prvenstvo.

16.5.2016.
13:54
VOYO logo

Zanimljivo je da Dinamo ima šest predstavnika, te da je Čačić ostao dosljedan i nije zbog poznatih razloga pozvao najboljeg braniča DejanaLovrena. Iako su navijači silno tražili povratak Eduarda, ni do toga nije došlo. Sam je napadač rekao kako je završio svoju reprezentativnu karijeru, a nakon razgovora s njim Čačić je uvidio da ga nema smisla nagovarati.

Stiže nova generacija

Očekivano, popis je donio i nekoliko iznenađenja. Okosnicu reprezentacije čine iskusni igrači iz velikih europskih klubova, no Čačić je odlučio priliku na pripremama dati i nekolicini mladih i talentiranih igrača. Na taj je način dao do znanja da stiže nova generacija i kako je vrijeme da započne njihova integracija u seniorsku momčad. Tako su se na popisu našli Dinamov vratar DominikLivaković (21), koji je sezonu proveo na posudbi u Zagrebu. Izbornik je njegov poziv obrazložio riječima da će biti pričuva, tj. da će otići na Euro ako se netko od trojice prvih vratara ozlijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, prvi poziv dobio je AnteĆorić (19), dok je DujiĆaleti-Caru (19) ovo drugi. Protiv Bugarske je prošloga studenoga u kvalifikacijama za Euro sjedio je na klupi, ali nije upisao niti minutu.

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Nogometaši Dinama pobijedili su pred 17.000 gledatelja u Maksimiru albanski Skënderbeu s 4:1 i plasirali se u Ligu prvaka.

Također, Čačič je nagradio dobre igre MarkaRoga (20). Jedini nastup upisao je u prijateljskoj utakmici s Argentinom prije dvije godine dok je bio na klupi protiv Gibraltara prošlog lipnja. Nakon dulje vremena poziv je dobio TinJedvaj. On je do sada upisao četiri nastupa za Vatrene, a posljednji put igrao je protiv Gibraltara, baš poput Roga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ćaleta-Car je standardni igrač u austrijskom prvoligašu, ima svega 20 godina i po svemu zaslužuje biti s nama. Halilović pripada kategoriji igrača od kojih hrvatski nogomet mnogo očekuje, a imao je zavidnu minutažu u Sportingu. O njima sam stalno govorio, kao i o Rogu, Ćoriću, Ćaleta-Caru i Livakoviću, i jedini je uvjet bio da se ističu u klubu i mlađim kategorijama reprezentacije. Na njima će u skoroj budućnosti počivati seniorska reprezentacija", kazao je Čačić.

Povratak Strinića, Čopa i Kramarića

Na posljednjem okupljanju u ožujku Čačić nije pozvao niti jednog lijevog beka, a mnogi su se pitali što je s IvanomStrinićem, igračem talijanskog doprvaka Napolija. Kako je malo igrao za svoj klub, Čačić mu nije iskazao povjerenje, no sve je promijenila utakmica s Interom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na to da smo za lijevu stranu ostali bez Pivarića i Lovrena - kada shvati da se mora podrediti momčadi, sigurno će naći način vratiti se - odlučio sam se za Strinića iako nije previše igrao. No, ono što je igrao u viceprvaku talijanske lige, igrao je dobro. Spreman je, u dobrom trenažnom procesu, veseli ga poziv u reprezentaciju, a i bio je reprezentativac s dobrim nastupima. U Italiji je taktički napredovao i bit će nam sigurno od koristi", obrazložio je izbornik njegov poziv. Strinić nije, inače, zaigrao za Vatrene od 2014. i prijateljske utakmice s Argentinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Dva napadača koja su svako malo iskazivala želju za nastupom na Euru dobit će priliku izboriti se za njega tijekom priprema. Riječ je u DujiČopu i AndrejuKramariću. Talentirani napadači pali su u drugi plan zbog slabog učinka u svojim klubovima. Kramarić sve do siječnja nije dobio priliku u Leicesteru, a onda je otišao u Hoffenheim gdje se probudio. Čop je, s druge strane, igrao mnogo više, ali nije bio učinkovit. To se promijenilo u završnici prvenstva kada je u zadnje tri utakmice dao isto toliko golova pa je na kraju dobio priliku o kojoj je sanjao i pričao tijekom cijele sezone.

Čop je bio među Vatrenima od kvalifikacija za Euro u listopadu 2015. kada je protiv Bugarske zaradio crveni karton. Kramarić s druge strane nije bio u kadru od studenoga prošle godine kada je zaigrao s Rusijom u prijateljskom ogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo