Izgubio prvenstvo / Što je s Hamiltonom? Zvijezda F1 razmišlja o mirovini, razočaran je u sport

Image
Foto: Profimedia

Sedmerostruki svjetski prvak Formule 1, Lewis Hamilton, razmišlja o mirovini nakon što je u ludoj završnici izgubio naslov prvaka.

18.1.2022.
13:21
Profimedia
VOYO logo

Više od mjesec dana je prošlo od dramatične završnice sezone Formule 1 u Abu Dhabiju. Max Verstappen u posljednjem je krugu prestigao Lewisa Hamiltona, a utrku je obilježio Safety Car pri kraju utrke i kontroverzne odluke sudaca.

Sudbina direktora utrke Michaela Masija visi u zraku. Masi je tijekom sezone često bio na paljbi javnosti zbog kontroverznih i nekonzistentnih odluka tijekom sezone. Nakon posljednje utrke u Abu Dhabiju počelo se ozbiljno sumnjati u Masijevu kompetentnost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Masi je u posljednjim utrkama sezone kontroverzno restartao utrku. Procedura puštanja vozača koji zaostaju za cijeli krug pod Safety Carom nije išla 'po pravilima', a nakon što su izgubili prvenstvo, Mercedes i Hamilton službeno su se žalili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hamilton misteriozan od završetka prvenstva

Britanac je od kraja prvenstva nestao s društvenih mreža. S obzirom na to da je Hamilton obično veoma aktivan na svojem Instagram profilu, gdje otkriva detalje iz svoga života, posebno je neobično što u više od mjesec dana ništa nije objavio.

Sezona Formule 1 počinje 20. ožujka. Hamilton će se u veljači sastati sa šefom Mercedesa, Toto Wolffom i zajedno će razgovorati o budućnosti Hamiltona u najprestižnijem automoto sportu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno se nadam da ćemo ga ponovno vidjeti. To je najbitniji dio našeg sporta. Bila bi ogromna optužba za naš sport kada bi se najbolji vozač umirovio zbog sramotnih odluka," rekao je.

Wolff kaže da u veljači mora znati hoće li Britanac nastaviti svoju legendarnu karijeru u Formuli 1. Hamilton je osvojio 103 utrke uz jednako pole positiona, a među prvom trojicom završio je čak 182 puta. Sve te brojke okrunio je sa sedam naslova svjetskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo