NISMO IZGUBILI SMIRENOST / 'Šteta što nismo slavili s većom razlikom'

Image
Foto: PIXSELL

"Rakitić je danas bio odličan, odlučio je utakmicu, a Sammira sam uveo kod 2:1 jer ima veliku brzinsku sposobnost rješavanja situacija 'jedan na jedan'", kazao je izbornik Štimac nakon pobjede nad Makedonijom.

13.10.2012.
10:07
PIXSELL
VOYO logo

Zadovoljan sam jer smo došli s puno samopouzdanja po pobjedu, to nam je uspjelo, a šteta je što nismo slavili s više zgoditaka razlike, kazao je nakon pobjede nad Makedonijom u Skopju (2:1) u kvalifikacijama za SP izbornik hrvatske nogometne reprezentacije IgorŠtimac.

"Nismo izgubili smirenost niti u situaciji kada su Makedonci poveli, sve je išlo planirano. Napravili smo sitnu pogrešku kod pogotka Makedonaca, ali bilo je tu igranja i rukom, kako su mi to rekli moji igrači. Makedonci su u drugom dijelu pokušalii silom do rezultata, no odigrali smo vrhunski, nismo nijednom izgledali bezidejno, inzistirao sam na strpljenju i to se isplatilo. Uspjeli smo i makedonsku publiku natjerati da se okrenu protiv vlastitih igrača", kazao je Štimac, koji je bio zadovoljan učinkom Ivana Rakitića i novaka Sammira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rakitić je danas bio odličan, odlučio je utakmicu, a Sammira sam uveo kod 2:1 jer ima veliku brzinsku sposobnost rješavanja situacija 'jedan na jedan'. Šteta je što nismo još dva ili tri pogotka postigli u tih zadnjih petnaestak minuta", zaključio je Štimac, koji se osrvrnuo i na sljedeći dvoboj protiv Walesa u utorak u Osijeku.

"Znam da nećemo moći računati ne neke igrače, ali imamo dosta nogometaša za Wales, a vjerojatno ćemo pozvati i još neke. Nadam se samo da će se i u Hrvatskoj konačno navijati za hrvatsku reprezentaciju", kazao je Štimac u izjavi za HTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo