Najbolji pojedinac susreta /

Stepančić: 'Druga poluvremena su nam pokazatelj kako trebamo igrati u Njemačkoj'

Najbolji pojedinac susreta protiv Italije Luka Stepančić ponudio je svoju analizu dva oprečna poluvremena protiv Italije

5.1.2019.
22:09
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija osvojila je prvo mjesto na HEP Croatia Cupu u Poreču koji je našim rukometašima poslužio kao posljednja provjera uoči skorašnjeg Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj.

Nakon što je u petak pobijedila Crnu Goru sa 3-22, Hrvatska je u drugom dvoboju slavila protiv Italije sa 28-20.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da dojam u drugoj pripremnoj utakmici nije bio ništa bolji no u prvoj, priznat će i najbolji pojedinac susreta protiv Italije Luka Stepančić.

"Dojam je kao i jučer. Loš ulazak u utakmicu ali nekako ćemo ove dvije utakmice pripisati velikom umoru koji je prisutan kod svih igrača. Radi se jako, imali smo i par puta po tri treninga dnevno. Teško je ući u utakmicu dok se tijelo ne dovede do radne temperature. Druga poluvremena su nam pokazatelj kako bi trebali igrati. Testirali smo neke obrane koje izbornik ima u glavi, 5+1 i 5-1, gledat ćemo analizu da vidimo što je bilo dobro, a što loše. Više ćemo gledati loše stvari koje možemo popraviti. S velikom razlikom smo pobijedili dvije utakmice uz dvije loše igre. Imamo prostor za napredak", optimistično će reći Stepančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li sve u redu? Zabrinli ste dovranu kad ste izašli s terena.

"U pitanju je bio samo grč. Sve je dobro. Jučer sam bio rezerviran. Ovakve utakmice služe za neke stvari isprobvati. Prvenstvo je za 4-5 dana i čuvamo se zbog svega toga. Krenuo je šut, pomogli su mi srednji igrači koji su radili za mene. Nadam se da ćemo tako i nastaviti, ivjdlei smo da taj šut izvana imamo. to će rasteretiti dosta igrača koji će dobiti više prostora."

Pohvalio je Stepančić i naše vratare, koji su kombinirano skupili 18 obrana!

"Po meni su oni bili najbolji na susretu. Pratimo kako treniraju i na njihovoj poziciji ne znam kako će izbornik odlučiti zajedno s trenerom Marijom kelentrićem. Šego u dvije utakmice odličan, Stevanović isto, danas Ivić. Veseli me da smo na toj poziciji sjajno pokriveni!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znate kako će odlučiti na drugim pozicijama koje su upitne?

"Ne znam. Izbornik to pušta za zadnji dan pred polazak. Svi su nestrpljivi, ali mislim da to radi s razlogom. Do zadnjeg dana smo svi u punom pogonu, zasad se ne zna ništa."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island je u pripremnom susretu upisao pobjedu protiv Brazila, a dvije utakmice Hrvatske u Poreču ne obećavaju. Stepančić je ipak optimist.

"Bit ćemo spremni. Smanjit ćemo tempo treninga, počet ćemo s malo jačom videoanalizom Islanda. Svaka čast svim drugim protivnicima, ali je to jedna od ključnih utakmica. Kako se otvori prvenstvno, tako će biti i dalje. Vremena za pripremu imamo, svježina će doći do te utakmice. vidjeli smo prije naše utakmice da su pobijedili Brazil, ali evo vjerujem da ćemo pobjedom u toj prvoj utakmici otvoriti prvenstvo", zaključio je Stepančić. 

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo