kako igrati sutra? / Stepančić: 'Dobro je, ali sutra nas čeka potpuna suprotnost, protiv Makedonije nema srljanja'

Luka Stepančić pružio je solidnu partiju u susretu 2. kola Svjetskog prvenstva protiv Japana

13.1.2019.
18:39
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je i drugu pobjedu u drugom kolu Svjetskog prvenstva. Japan je ostao na minus osam, a Luka Stepančić ponovno je bio među najboljim pojedincima susreta. 

"Rekli bi da sve ide po planu, bilo je dobro, nije bilo previše potrošnje, držali smo se onog što smo dogovorili prije utakmice. Što je najbitnije, svi smo igrali. Što se tiče golmana, prva utakmica, Marin je bio odličan. Ja kažem za golmane da su oni ekipa unutar ekipe, bitno nam je za njih da grade samopouzdanje na ovakvim utakmicama. Otvorili smo odlično, poslije smo malo spustili gas. Moglo je biti 10, ne znam da li je bilo 8 ili 9. Zadovoljni smo, svi smo ostali zdravi i sad se moramo dobro odmoriti i pripremiti jer za manje od 24 sata nas čeka nova utakmica."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stepančić se kao i svi, bojao samo eventualnih ozljeda i prekomjerne potrošnje energije.

"Nisam se bojao utakmice u smislu pobjede ili poraza, nego čisto da ne bude previše potrošnje na nepotrebne gluposti. Gledali smo njih protiv Makedonije. Treba naglasiti da je golman Makedonije imao 20 obrana i to je razlog visoke pobjede i nije nas trebao taj rezultat zavarati. Da su osjetili da mogu, oni bi sigurno još stisnuli gas. Uspjeli smo ih primiriti, nekako odvesti utakmicu na naš mlin i stvarno možemo biti zadovoljni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dolazi Makedonija koja je puno čvršća, kako protiv njih?

"Sto stilova moramo mijenjati u kratko vrijeme. Protiv Islanda bilo je čvrsto i brzo. Danas je bilo dosta trčanja, bilo je puno golova. Mislim da će sutra biti totalna suprotnost. Vjerujem da će biti malo golova, da će obrane biti te koje će presuditi pobjednika. Morat ćemo se dosta potruditi s njihova dva pivota. Tu je još i trener, koji će im sigurno pokazati sve što radimo. Na kraju ipak mislim da smo kvalitetnija momčad, bez obzira što ih jako respektiramo i nadamo se novim dva boda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva bi Hrvatska trebala biti protiv Makedonije da pobijedi?

"Morat ćemo biti još mirniji, još više fokusirani na zadatke. Nećemo moći srljati. Svaka lopta će biti bitna. Jedan promašeni gol ili nekakva tehnička pogreška u napadu bi mogla biti skupa. Dosta su suci osjetljivi na te kontatke s pivotima, dosta isključuju igrače, a znamo da Makedonija to voli raditi. Ako budemo skoncentrirani 60 minuta, kroz jednu čvrstu obranu, mislim da možemo pobijediti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo