Srbija prejaka za Belorusiju

"Orlovi" su ostvarili drugu pobedu na Svetskom prvenstvu u Španiji

14.1.2013.
19:29
VOYO logo

Rukometna reprezentacija Srbije savladala je selekciju Belorusije rezultatom 34:28 (20:13), u drugom kolu C grupe Svetskog prvenstva u Španiji.

Ekipa selektora Veselina Vukovića na startu turnira je bila bolja od Južne Koreje sa 31:22, a ubedljivu igru i pobedu koja joj donosi plasman u osminu finala ponovila je i protiv slabašne Belorusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naredni susret Srbija igra sutra od 18 časova, a rival je Saudijska Arabija.

Protivnik naše reprezentacije je bio ravnopravan rival samo do polovine prvog poluvremena kada je nekako uspevao da drži rezultatski egal. Najzaslužniji za seriju "orlova" bili su Nikčević i kapiten Momir Ilić, koji su okončali ovaj deo igre sa pet, odnosno četiri pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez mnogo problema i napora Srbija je čuvala veliku prednost u nastavku susreta. Selektor Vuković je u finišu dao šansu igračima sa manjom minutažom, što su na neki način iskoristili Belorusi da smanje vođstvo, ali ne i da stignu do eventualnog preokreta.

Nikčević, Nenadić i Vujin su sa po pet golova bili najefikasniji u našoj reprezentaciji, dok je protivničkom timu je sjajan bio Sergej Rutenka sa čak 11 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo