SUCI GRIJEŠE, JUVENTUS NE / Sramota u Italiji: 'Ovo je smrt nogometa'

Image

'Otrovni Juve', napisala je Gazzetta dello Sport. 'Skandal', dodao je Corriere dello Sport. Odjeci su to utakmice u kojoj je Juventus golom iz zaleđa pobijedio Cataniju, kojoj nije priznat regularan zgoditak.

29.10.2012.
11:53
VOYO logo

Nogometaši Juventusa produžili su niz bez poraza u talijanskom prvenstvu na 48 utakmica, nakon što su na gostovanju pobijedili Cataniju 1:0 golom Artura Vidala u 57. minuti, no iza utakmice ostali su veliki repovi.

Cataniji je poništen regularan gol i isključen igrač, dok je Juventus zatresao suparničku mrežu iz zaleđa. Domaćini su nakon utakmice bili bijesni, a sudac Angelo Massimino jedva je izvukao živu glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi sporni trenutak dogodio se koncem prvog dijela kada je Gonzalo Bergessio zatresao mrežu Gianluigija Buffona, no sudac je poništio gol. Zbog silnih prigovora koji su potom uslijedili, sudac je podijelio četiri žuta kartona domaćim igračima.

Juve je, pak, zabio gol nakon akcije u kojoj je Nicklas Bendtner bio u zaleđu kada je pucao po golu. Mariano Andújar je obranio njegov udarac, ali je strijelac Vidal odbijanac pospremio u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset minuta kasnije domaći igrač Giovanni Marchese je zbog drugog žutog kartona isključen nakon čega je 'Stara dama' rutinski zaključila posao.

U ponedjeljak ujutro na naslovnici Gazzette dello Sport stajao je naslov 'Otrovni Juve' u kojem se insinuira da talijanski velikani, koji je već prijašnjih godina platio visoku cijenu namještanja utakmica, opet 'truje' calcio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Coriere dello Sport je odluke sudaca nazvao 'skandaloznima', dok je Tuttosport (čije je sjedište u Torinu) stavio vrlo prozaičan naslov: "Suci griješe, Juventus ne!".

Raspoloženje među navijačkim pukom na Apeninskom poluotoku, kao i većine medija, sumirao je predsjednik Catanije Antonino Pulvirenti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Regularan pogodak nam nije priznat, a neregularan gol je priznat Juventusu. Danas smo svjedočili smrti nogometa! Što da radimo? Trebamo li nastaviti s natjecanjem i mirno prihvatiti stvari kakve jesu? Pomoćni sudac nam je priznao pogodak, glavni ga je poništio. Cataniji zgoditak je poništila Juveova klupa! Sramota je da su igrači koji su se zagrijavali poput Simonea Pepea ili Emanuelea Giaccherinija poništili gol maltretiranjem pomoćnog suca", bjesnio je Pulvirenti.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike