KUVAJT PREGAŽEN S + 19 / Spremni za Kubu s mislima na Španjolsku

Image

Izbornik Červar smatra da smo u obrani premekani i prestatični. Naglašava da se s takvom obranom ne možemo nadati dobrom rezultatu protiv Švedske i Španjolske.

19.1.2009.
7:57
VOYO logo

Izbornik rukometne reprezentacije Lino Červar bio je nakon pobjede 41:20 nad Kuvajtom dobro raspložen. Očito su njegovi izabranici ispunili postavljenu zadaću koja je podrazumijevala bržu igru nego protiv Korejanaca, brže i više kretanja te oslobađanja od grča iz uvodne utakmice.

Izbornik je zadovoljan napadom, još uvijek ne i obranom: Na trenutke smo bili premekani i prestatični. S takvom obranom sigurno se ne možemo nadati dobrom rezultatu protiv Švedske i Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče rotacije igrača i susreta protiv Kube koji je na rasporedu u ponedjeljak, hrvatski izbornik je kazao kako su rotacije bile brojne, te da će tako igrati i u narednoj utakmici.

"Sada je jasno da smo imali sasvim krivi taktički pristup na utakmici sa Korejom gdje su nam napadi bili prekratki. Danas će sa Kubancima biti slična utakmica, ali već sad mislimo na Španjolsku", kazao je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suprotno izborniku, vratar Mirko Alilović ne smatra da je obrana bila loša: "Ne smatram da smo primili previše pogodaka u utakmici s Kuvajtom, najvažnije je da smo pobijedili i da nije bilo ozljeda", smatra Alilović i dodaje: "Bilo je dosta problema na početku, u prvih deset minuta dok smo se naviknuli na njihovu igru. Kada smo se opustili, sve je sjelo na mjesto. Danas treba pobijediti Kubu i uhvatiti zalet za Španjolsku.

"Trebalo je deset minuta prilagodbe na njihovu pomalo bezglavu igru. Mogli smo postići i više zgoditaka, ali najvažnija je pobjeda. Glavno je da smo isprobali govoto sve varijante obrane. Ipak je to bio jači i duži trening", kazao je Dalibor Anušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo