SRBI FAVORITI, "ALI NA PAPIRU" / Split se zagrijava za veliki teniski sraz

Četvrtfinalni susret Hrvatska-Srbija igra se u Spaladium areni. Ivan Ljubičić priznaje da su Srbi favoriti, "ali favoriti ne pobjeđuju uvijek". U Split su stigli i Đoković s ekipom.

5.7.2010.
17:58
VOYO logo

Osim uzbuđenja na nogometnim terenima, predstojeći će vikend obilježiti i četvrtfinalni Davis Cup susret hrvatskih i srpskih tenisača, koji će se održati u splitskoj Spaladium areni.

U ponedjeljak se na najavnoj press konferenciji Ivan Ljubičić složio da je Srbija favorit. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima Novaka Đokovića, koji je drugi igrač svijeta na ATP listi, i Nenada Zimonjića, koji je prvi na svijetu u paru. S razlogom se Srbija smatra favoritom, ali isto tako dobro znamo da u ovom natjecanju favoriti ne pobjeđuju uvijek", rekao je.

Sličnog je mišljenja i Marin Čilić, trenutno najbolje rangirani hrvatski tenisač, koji kaže da "Srbi jesu možda na papiru jači, ali u Splitu pred domaćom publikom ne mogu baš biti apsolutni favoriti u ovome meču".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Goran Prpić nije želio poptuno otvoriti karte i govoriti o taktičkim zamislima.

"Čeka nas susret koji je drugačiji od svih koje smo igrali do sada. Svi jedva iščekujemo početak, mislim da smo spremni za izazov koji je pred nama. Moram istaknuti zahvalnost Ivanu Ljubičiću što nam se nakon tri godine vratio u reprezentaciju. Nije prvi put da imamo problema s ozljedama, vidio je kako stojimo s tim i pomoći će nam."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, u Split je stigla i reprezentacija Srbije. Premda se očekuje vatreno navijanje, Novak Đoković je za RTL izjavio da ne vjeruje kako će biti provokacija te da je u Split samo došao igrati tenis.

Zajedno s reprezentacijom stigli su i Lepa Brena sa suprugom Slobodanom Bobom Živojinovićem, nekadašnjim tenisačem i aktualnim predsjednikom srpskog Teniskog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo