SPLIĆANIN POTPISAO UGOVOR ŽIVOTA: / Za njegovu karijeru od sada brine Furyjev promotor; 'Želim borbu za svjetsku titulu'

Image

Otvaraju mu se vrata prema željenom cilju

20.3.2021.
23:02
VOYO logo

Hrvatski boksači tražena su roba pa je tako splitski teškaš, PetarMilas, potpisao ugovor s jednim od najboljih svjetskih promotora, Frankom Warrenom. Kako sam Milas kaže, na njegovom radaru bio je već dvije godine, a prevagnuo je londonski sparing u kojem je s druge strane bio Daniel Dubois, jedan od najvećih talenata teške kategorije. Ohrabren i motiviran, Milas poručuje kako želi doći do borbe za svjetsku titulu.

"Bio sam na sparingu kod njegova dva tri borca tako da me on vidija, ali prvotno me vidio kod Daniela Duboisa", počeo je Milas razgovor za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znači, loše su prošli? S obzirom na to da te primijetio?", upitao ga je novinar.

"Tako nekako", odgovorio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro ide u ring

Frank Warren pod svojim krilom ima Tysona Furyja s kojim ugovara mega meč protiv Hearnova Anthonyja Joshue, a tu su i Joe Joyce i Daniel Dubois. A kada je u pitanju takav promotor sva vrata se otvaraju. Povratnički meč nakon godinu i pol pauze, Milas će odraditi u svibnju. Prevelikog uhodavanja neće biti jer nakon svibnja slijede puno ozbiljniji protivnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pripremam se trenutno za to. Protivnik će biti ne neki jačeg kalibra, osrednjeg kalibra, a iza toga me očekuju neka od jačih imena, MariuszWach, David Price. Momci takvog kalibra", kaže Milas.

Bit će tu puno posla i za Ivana Duvančića koji će i dalje biti zaslužan za uštimavanje artiljerije splitskog ponosa. Milas će boksati četiri meča godišnje, a ugovor s Warrenom potpisan je na tri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ne bude ozljeda i ako nam bude sve okej, mečevi budu tekli kako trebaju, mislim da nam je svjetla budućnosti. U dosta segmenata je napredovao, ali kad se uđe u ringu, recimo, zbog duže stanke ne mogu sad točno reći kako će izgledati, ali ja vjerujem da će to biti okej i da će to biti jedan bolji Milas nego što je bio dosad", mara Duvančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer njegov put je bio sve samo ne lagan. 2018. Milas se ozbiljnije predstavio svijetu kada je pobjedom nad KevinomJohnsom uzeo međunarodni pojas IBO-a pa ga odmah tri mjeseca kasnije obranio protiv poznatog Francesca Pianete. Uslijedili su problemi s promotorom pa je došla korona i Milas se našao pred zidom.

"Kad je sve to počelo, bio sam, ajmo reći na dnu. Psihički sam skroz pao i ajmo reći, kao da nisam trenirao. Ali evo, zadnjih 4-5 mjeseci sam u sto posto treningu tako da se sad spremam za najjače. Moje želje su samo boksati i hvala bogu naravno jednog dana boksati za svjetsku titulu", poručio je Milas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Warrenom vrata prema željenom cilju sigurno se otvaraju. Petar Milas stao je na skoru 15-0 s jasnom porukom kako je rubrika pobjeda - predugo mirovala.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo