Splićani srebrni u 'hramu vaterpola' na Europskom prvenstvu

Vaterpolisti splitskog Veterana 70 osvojili su srebrnu medalju na 7. Europskom prvenstvu u vaterpolu za veterane u kategoriji preko 40 godina.

2.7.2013.
10:11
VOYO logo

Veteran 70 superiorno je pobijedio u svojoj skupini i vrlo dobro brodio do zadnje četvrtine finala, u kojem su frcale iskre sa svih strana. U neizvjesnom i napetom finalu, Splićanima je zlato odnijela momčad Imperial Sporta iz Moldavije (za koju su igrali redom reprezentativci s područja nekadašnjeg SSSR-a), a prevagu je Moldavcima donijelo i isključenje Veteranovog kapetana Plazonića.

Činjenica da je ponajbolji igrač i strijelac Moldavaca Eugene Zhilyaev igrao lani na Olimpijskim igrama u Londonu kao kapetan Kazahstana dovoljno govori o snazi protivnika. Splićani predvođeni kapetanom Plazonićem i Dejanom Savičevićem pokazali su se kao izuzetna momčad, te uz vrhunske obrane vratara i pravovremene ulaske 'zlatne rezerve' dr. Šarića, predstavljali su klasu više za gotovo sve protivnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na 7. Europskom prvenstvu u vaterpolu za veterane nastupile su 64 momčadi iz cijele Europe s mnogim vrhunskim igračima koji su ostavili trag u klupskom i reprezentativnom vaterpolu. Prvenstvo se odigralo na legendarnom stadionu Alfréd Hajós, hramu Mađarskog, ali i svjetskog vaterpola. Ponovno se pokazalo da je Europsko prvenstvo najjače vaterpolsko natjecanje, jer su lanjski svjetski prvaci, uvijek kvalitetni Dubrovčani, zauzeli tek treće mjesto, nakon što su pobijedili SV Bayer iz Njemačke 11:8.

Konačni poredak u kategoriji 40+: ZLATO – Imperial Sport SREBRO – VK Veteran 70 BRONCA: – VK Dubrovnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, ovom prilikom zbog obaveza nisu se mogli priključiti i ostali standardni članovi Veterana 70, s kojima nam zlato sigurno ne bi promaklo, ali i ova mala skupina odlično je predstavljala naš klub i grad na svim poljima. S obzirom na mali broj igrača koji smo imali na raspolaganju, ovaj rezultat je pravi podvig, iako smo svi željeli zlato", rekao nam je Siniša Duhović, uz legendarnog Zorana Kačića, glavna poluga kluba Veteran 70.

Branko Mozara, Nenad Šarić, Tin Ban, Adrian Jezina (igrač/trener), Danijel Marasović, Dejan Savičević, Siniša Duhović, Božidar Plazonić (kapetan), Egidio Košta, Albert Nardelli i Tonči Lisica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo