Španci novi prvaci sveta

Domaćin turnira počistio sa terena favorizovane Dance - 35:19

27.1.2013.
19:25
VOYO logo

Rukometna reprezentacija Španije novi je prvak sveta, pošto je u finalu savladala selekciju Danske sa ubedljivih 35:19 (18:10).

Bronzana medalja pripala je Hrvatima koji su u meču za treće mesto bili bolji od Slovnije rezultatom 31:26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsećamo, reprezentacija Srbije okončala je šampionat na tek 10. mestu.

Za najkorisnijeg igrača prvenstva proglašen je Danac Mikel Hansen, a najbolji strelac je njegov sunarodnik, Anders Egert koji je postigao 55 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proglašena je i najbolja sedmorka prvenstva: Niklas Landin (Danska), Timur Dibirov (Rusija), Alberto Entrerios (Španija), Domagoj Duvnjak (Hrvatska), Laslo Nađ (Mađarska), Hans Lindberg (Danska), Hulen Agvinagalde (Španija).

"Furija" je pred oko 20.000 gledalaca u Barseloni rešila pitanje pobednika veću u prvom poluvremenu kada je stekla nedostižnu prednost.

Ništa bolje po Dance nije bilo u nastavku meča. Serijom od 13:3 Španci du dokusurili protivnika i potvrdili nepisano pravilo da domaćin sa dosta uspeha završi svako veliko takmičenje.

Dancima je ovo bilo drugo finale i drugi poraz pošto pre dve godine u Švedskoj poraženi od Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaneljas sa sedam i Rivera sa šest golova su bili najefikasniji u pobedničkom timu, a odličan je bio i golman Arpad Šterbik sa 14 odbrana. Kod Danaca su se istakli Sondergard i Melgard sa po četiri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo