DVA REMIJA NA OTVARANJU / SP počeo bez pobjednika

Image

Reprezentacije JAR-a i Meksika su pred 84.000 gledatelja odigrale prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu koja je završila rezultatom 1:1. Francuska i Urugvaj su odigrali bez pogodaka

11.6.2010.
16:20
VOYO logo

JOHANNESBURG/CAPE TOWN  - Prvi dan 19. Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoafričkoj Republici završio je bez pobjednika.

Domaćin Južnoafrička Republika i Meksiko su u Johannesburgu igrali 1-1 (0-0), dok su Francuska i Urugvaj susret u Cape Townu okončali bez pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici domaćini su poveli golom Siphiwea Tshabalale u 55. minuti, a izjednačio je Rafael Marquez u 79. minuti. U 89. minuti je JAR preko Mphela mogao riješiti utakmicu, ali lopta se odbila o stativu.

Inače, ovo je tek drugi put u povijesti svjetskih prvenstava je uvodna utakmica završila rezultatom 1:1. Prvi put se to dogodilo 1938. godine u susretu između Njemačke i Švicarske, a u ponovljenom susretu pet dana kasnije Švicarci su slavili 4:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom susretu A skupine reprezentacije Francuska i Urugvaj su odigrale su bez pogodaka. Favoroziranim Francuzima nije pomogla ni činjenica da su od 80. minute imali igrača više nakon što je isključen mladi Nicolac Lodeiro. 

Bivši svjetski prvaci prikazali su loš i prilično nezanimljiv nogomet. Francuzi su dominirali, no bez pravog pritiska na suparnička vrata, dok je Urugvaj čvrsto zatvorio prilaze vratima i priliku tražio iz kontri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo