KAKVE RIJEČI ZA MARKA / Talijani nisu zaboravili Livaju: 'Sjećate se ovog zločestog dečka? Sad je druga osoba'

Image
Foto: Profimedia

'Njegova priča sastoji se od dva paralelna kolosijeka - onog o njegovom talentu i onog o njegovom ponašanju'

28.11.2022.
16:40
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je pobijedila Kanadu 4:1, a jedan od pogodaka zabio je i Marko Livaja. Svi su vidjeli njegov moćan debitantski pogodak na ovako velikom natjecanju, mnogi su tek i prvi put čuli za njega, ali ne i Talijani. Livaja je ondje proveo šest godina svoje karijere, a tamošnji mediji sada su se raspisali o njemu.

Image
'MOMENTI KOJI JAČAJU' /

Livaja je postigao svoj prvi pogodak na Svjetskom prvenstvu pa emotivno poručio: 'Ovaj gol je za mog oca'

Image
'MOMENTI KOJI JAČAJU' /

Livaja je postigao svoj prvi pogodak na Svjetskom prvenstvu pa emotivno poručio: 'Ovaj gol je za mog oca'

Football Italia: 'Evo zašto se pratitelji Serie A sjećaju Livaje'

"Evo zašto se pratitelji Serie A sjećaju Livaje, hrvatske zvijezde Svjetskog prvenstva", naslov je na portalu Football Italia. "Marko Livaja zabio je u pobjedi Hrvatske nad Kanadom, ali ljubitelji Serie A mogli bi ga se sjećati kao zločestog dečka Interove akademije, koji je u Atalanti udario suigrača", pišu Talijani u uvodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijani su se prisjetili i trenutka kada je sve krenulo po zlu. Bilo je to 2013., kada je na treningu njegovog tadašnjeg kluba Atalante udario suigrača Ivana Radovanovića. Srpski nogometaš optužio je Livaju da se smijao dok je gledao kako krvari iz nosa, što je Livaja porekao. Spomenuli su i kako je zvijezda Hajduka, dok je igrala u Empoliju, na Facebooku navijače nazvala gadovima.

Dodali su i da je dobio pet utakmica kazne kada je kao igrač AEK-a gurnuo suca i nogom udario protivničkog igrača Danka Lazovića u prsa. "Ipak, Livaja se sada, čini se, napokon skrasio i briljira na Svjetskom prvenstvu", zaključuje Football Italia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Calciomercato: 'Marko je sada druga osoba'

Sličan tekst donosi i talijanski portal Calciomercato. "Njegova priča sastoji se od dva paralelna kolosijeka - onog o njegovom talentu, kristalno jasnom od ranog djetinjstva, i onog o njegovom ponašanju. Hrvat je često izlazio iz tih kolosijeka i zbog toga njegova karijera nije išla uzlaznom putanjom", napisali su autori ovoga teksta.

"Marko je sada druga osoba, posložio je glavu. Nakon čarobnih trenutaka u klubu dobio je i poziv u reprezentaciju te zabio gol na Svjetskom prvenstvu u utakmici koju je Hrvatska morala i jest pobijedila."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo