HRABRA GESTA / Svi živi bruje o potezu zanosne Alex: Katarani se hvataju za glavu nakon što je napravila ono što se mnogi ne usude

Image
Foto: Profimedia

Javno je dala podršku LGBT zajednici, od čega su mnogi odustali

21.11.2022.
18:52
Profimedia
VOYO logo

U prvoj utakmici u skupini B na Svjetskom nogometnom prvenstvu Engleska je na stadionu Khalifa International uvjerljivo svladala Iran sa 6-2 (3-0).

Strijelci za europske doprvake bili su Jude Bellingham (35), Bukayo Saka (43, 62), Raheem Sterling (45+1), Marcus Rashford (71) i Jack Grealish (89), dok je pogoci za Iran djelo Mehdija Taremija (65, 90+13-11m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi su dominirali od samoga starta utakmice, preselili su igru na polovicu Irana koji se odlučio na iznimno defenzivnu taktiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A uoči te utakmice pažnju svjetskih medija privukla je BBC-jeva novinarka i bivša nogometašica Alex Scott. Naime, stavila kapetansku traku "One Love" oko svoje lijeve ruke, a zatim se uživo javila u programu BBC-ja. Napravila je to u znak podrške LGBT zajedinici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin ove izazvao je oduševljenje u Engleskoj i šire i mnogi su pohvalili njezinu hrabrost, ali nije isključeno da bi mogla biti sankcionirana zbog toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se čini, u Kataru i nisu presretni njezinim potezom. Od domaće javnosti zaradila je kritike jer je prekršila jasna pravila, te se navodno traži da organizatori riješe taj problem i zabrane joj da prati ostatak Svjetskog prvenstva.

Posjetimo, Fifa je zaprijetila kaznama reprezentacijama, njih devet, čiji su kapetani trebali nositi traku "OneLove" sa srcem u duginim bojama zbog čega su od toga odustale. među njima su i Englezi čiji se Savez oglasio po ovom pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Fifa je bila vrlo jasna da će nametnuti sportske sankcije ako naši kapetani budu nosili vrpce na terenu za igru. Kao nacionalni savezi, ne možemo staviti naše igrače u poziciju u kojoj bi se mogli suočiti sa sportskim sankcijama, uključujući kartone, pa smo zamolili kapetane da ne pokušavaju nositi trake na rukavima na utakmicama Svjetskog prvenstva."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo