'POKAZALI SMO STAV' / Izašli su kasno sinoć iscrpljeni, ali pobjednički: Razgovarali smo s reprezentativcima, kritičari su ušutkani: 'Bili smo pravi, ali žalimo zbog prilika'

Image
Foto: Screenshot: Net.hr

Iz Splita za Net.hr izvještava Silvijo Maksan

7.6.2022.
6:30
Screenshot: Net.hr
VOYO logo

Uzbudljivo i pakleno vruće bilo je u ponedjeljak na punom Poljudu, na utakmici Hrvatske i Francuske (1-1) u 2. kolu Lige nacija. Bio je to treći remi naše izabrane vrste protiv Tricolora. Ali, nakon ovog se lakše diše.

Image
TRANSFER NA POMOLU? /

Francuzi uoči utakmice plasirali senzaciju: PSG bacio oko na Vatrenog, žele ga već ovog ljeta

Image
TRANSFER NA POMOLU? /

Francuzi uoči utakmice plasirali senzaciju: PSG bacio oko na Vatrenog, žele ga već ovog ljeta

Hrvatska odigrala znatno bolje i zaslužila pljesak

Odigrala je Hrvatska znatno bolje nego protiv Austrije na premijeri u petak i zaslužila veliki pljesak. Bila je bolja u brojnim periodima ovog susreta gdje su oba gola postignuta u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeti su bili jako teško, sparni, ali je zato atmosfera nosila igrače koji su pronašli onaj zadnji atom snage, kako bi razveselili naciju i utišali kritičare. Kao što nam je Zoran Vulić jučer ujutro rekao u razgovoru:

"Tko smo mi da tim momcima sudimo, nakon svega?! Mislim da će javnost večeras dobiti pravi odgovor".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dobila je odgovor. Hrvatska nogometna reprezentacija dala je sve od sebe i odigrala odličnu utakmicu protiv aktualnih svjetskih prvaka.

"Čestitao bi igračima na dobroj i karakternoj utakmici, borili su se kako treba. Uzeli smo bod, možda smo mogli i malo više," kazao je Dalić za Novu TV dodavši:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska reprezentacija nije zavrijedila zvižduke, žao mi je što je to bilo u Osijeku. Da izgubimo i 10 utakmica oni to nisu zavrijedili. Može se kritizirati mene kao izbornika, ali igrači su dali sve od sebe."

Kako bilo, izbornici Dalić i Deschamps, kako su najavili, upravo su tako krenuli. Dalić sa Erlićem i Vidom na stoperskim pozicijama te Brekalom i Majerom kao krilnim napadačima uz središnju špicu Budimira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrabra utakmica Vatrenih

Vatreni su odigrali hrabru utakmicu, imali posjed, ali i prvi primili gol.

U 52. minuti je Rabiot pogodio za francusko vodstvo, ali je u 83. izjednačio Andrej Kramarić golom iz jedanaesterca. Golman je otišao u svoju lijevu, Krama je zabio desno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je od igrača izašao Erlić, koga smo upitali kako se bilo boriti sa snažnim francuskim igračima?

"Bio je lijep ugođaj igrati s Vidom i s dečkima, stvarno veliko iskustvo. Dosta smo razgovarali uoči utakmice, pa je tako to donijelo sigurnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hvala svima koji su došli podržati nas, atmosfera je bila vrhunska'

Josip Juranović startao je na desnom beku i opet pokazao klasu. Bio je dobro raspoložen...

"I, kako je bilo?" Upitali smo ga. Juranović se na to strgao od smijeha...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro pitanje. Bilo je odlično, atmosfera je bila vrhunska, hvala svima koji su došli ovdje i podržali nas. Mislim da smo od prve minute kontrolirali utakmicu, posebno u prvom dijelu. Nismo zabili, ali na kraju nas je sreća pomazila. S psihološke smo strane zadovoljni, ali rezultatski, mislim da smo mogli i bolje. Imali su i Budimir i Luka šanse, imali smo svoje šanse, šteta, nismo zabili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ante Budimir nam je rekao što se dogodilo da u onom napadu u prvom dijelu da lopta nije ušla u mrežu?

Budimir nam objasnio što se dogodilo

"Ha, promašio sam, najednostavnije. Ništa, u toj sekundi, nakon tog pasa od Kove, imam osjećaj da sam bio malo više van okvira gola i imao sam mogućnost za taj pas u sredini ili krenuti s loptom prema golu. Odlučio sam se prema golu i baš u toj sekundi tama ne bilo dovoljno da mi stoper dođe blizu i taj moj šut spriječi. Bila je to moja loša odluka. Mislim da smo danas bili pravi i da smo htjeli pobjedu. To pokazuje naš stav i želju. Drugi put ćemo pobijediti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitali smo Antu Budimira ima li smisla uopće da se igraju 4 utakmice u 10 dana u Ligi nacija u ovom periodu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastojim to gledati pozitivno, utakmice će se i tako ionako igrati, pa je ovo prilika da se upoznamo još bolje, da se uigramo još bolje i da to ima koristi u budućnosti za sve. Ne bih se raspravljao o toj temi, moramo igrati i igramo".

Što nam je još kazao Ante Budimir, kapetan Luka Modrić i ostali Vatreni, pogledajte u priloženom videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo