ŠTO SE DOGAĐA S BELGIJOM? / RTL-ov novinar rasturio Hazarda pitanjem o sukobu u svlačionici i utakmici protiv Hrvatske: 'Sad ću vam sve ispričati... '

Image
Foto: Screenshot: RTL

Belgija održala pressicu u Katru na kojoj je bio i Marko Vargek, RTL-ov reporter

29.11.2022.
12:45
Screenshot: RTL
VOYO logo

Belgijska nogometna reprezentacija u utorak je održala pressicu na SP-u u Katru povodom medijskih napisa o sukobu, kaosu i tučnjavu u svlačionici nakon poraza od Maroka, kao i uoči utakmice s Hrvatskom u četvrtak, ključnom za ambicije Belgijaca na turniru. Pressici je prisustvovao i Marko Vargek, RTL-ov novinar koji u Katru prati SP.

Kronološki slijed pressice

'Uvijek igraj kao da ti je posljednja utakmica Svjetskog prvenstva'

13.31 - Thibaut Courtois:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek igraj kao da ti je posljednja utakmica Svjetskog prvenstva, to je poanta. Nitko ne zna kome će ovo SP od nas biti zadnje. To bi svima trebao biti dodatni motiv jer ne znate što će se dogoditi u budućnosti. Uvijek morate igrati kao da bi vam to mogla biti zadnja utakmica na Svjetskom prvenstvu. Pogledajte Italiju, prvaci Europe, a nema ih na turniru. Tko bi takvo što očekivao prije dvije godine? Svatko bira za sebe. Godine nisu važne za igru. Godine nisu bitne. Pogledajte Real Madrid: Modrić, Benzema… Kao momčad sada igramo malo drugačije, istina, ali... Lako je reći da su to godine, da smo stari, to svima može biti izgovor, ali samo izgovor, a mi ne tražimo izgovore niti smo stari nego smo formula za dobitak, tako mislim. Dobra kombinacija iskustva i mladosti zna biti ključna za uspjeh reprezentacije na velikim turnirima. Osvojili smo mi u Realu Ligu prvaka, a po godinama je Real starija momčad. Ništa se nije dogodilo u svlačionici Belgije, niti je bilo tučnjave, sukoba i kaosa kao što se prezentira u medijima i na društvenim mrežama. Bio sam prvi u svlačionici i sve sam vidio svojim očima. Bio sam ljut, istina, bio sam... Bio sam u svlačionici 20 minuta i ništa se nije dogodilo, stvarno ništa. Trener je progovorio na trenutak i to je bilo sve. Problem je što ima previše laži na društvenim mrežama. I tako se ispričala, stvorila neka glupa priča koje nije bilo. Razbio sam šakom zemunicu, to jesam. Naravno da su svi razočarani, da smo bili ljuti i razočarani, ali stvarno nitko nije galamio, niti je bilo ikakvog sukoba. Poslije utakmice nitko ne smije biti izbornik niti išta govoriti ispred i u njegovo ime, jednostavno ne... Tome služe timski sastanci poslije. Mislim da nemamo nikakvih problema u momčadi. Priče koje se stvaraju su da se napravi loša atmosfera u skupini. Ali još smo odlučniji boriti se za pobjedu protiv Hrvatske."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvati su jaki'

13.26 - Na red za novinarska pitanja je došao Thibaut Courtois: 'Hrvati imaju odličnu momčad predvođenu Lukom Modrićem s kojim igram, a tu su igrači koji igraju u velikim klubovma poput Chelseaja u kojem igra Mateo Kovačić".

Image
Foto: Screenshot

Thibaut Courtois

13.21 - Marko Vargek postavio je pitanje hoće li situacija u reprezentaciji utjecati na utakmicu s Hrvatskom, odnosno prezentaciju? 'Ne mislim da imamo ikakvih problema, ali nismo sretni zbog naše igre ovdje. Znamo što nacija od nas očekuje i ovo neće utjecati na sraz s Hrvatskom, odnosno prezentaciju", rekao je Eden Hazard našem novinaru RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.14 - "Nedostaje nam samopouzdanja - Individualno nam ide bolje. Nedostaje nam samopouzdanja da pokušamo to posljednje dodavanje i zadnji dribling, da proigramo... To moramo vratiti. Sada to moramo pokazati na terenu i ne pričati previše. Ako izgubite, ne možete se smijati, naravno da se nikako ne možete smijati. Naravno da se nismo smijali mi ni nakon Maroka. Ako izgubite, nema zabave, jednostavno nema. Nadam se da ćemo se nakon Hrvatske ponovno moći smijati. Ovo je jedna od mojih najtežih godina kao internacionalca. Imao sam toliko sjajnih trenutaka i svi ih i očekuju. Moramo pokazati da smo velika reprezentacija. U najtežim trenucima najveće momčadi pokažu da su velika momčad i da su zajedno kao jaka i složna grupa. Kevin De Bruyne, recimo, on i dalje vjeruje u to. Razgovarao sam s Kevinom de Bruyneom. On još uvijek vjeruje u to, vjeruje u momčad i naš kolektiv. On je prvi koji još vjeruje u ovu grupu, prvi od svih, inače ne bi bio ovdje. Samo je rekao da smo stariji nego prije četiri godine. I to također je tako, to je istina... Nema svađe s Vertonghenom, nisam u sukobu s njim niti s ikim. To su gluposti".

'Ne, nisam se svađao s Janom Vertonghenom u svlačionici nakon Maroka, niti smo se sukobili'

13.12 - Eden Hazard nastavio je objašnjavati i došao do teme koja sve zanima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo problema u momčadi. Te su priče izmišljene kako bi se stvorila loša atmosfera. Ali sad smo još više motivirani da pobijedimo Hrvatsku u četvrtak. Bio sam ljut kad smo izgubili od Maroka. Ali za 20 minuta bilo je kao da se ništa nije dogodilo. Ne, nisam se svađao s Janom Vertonghenom u svlačionici nakon Maroka, niti smo se sukobili kako se piše. Samo je Martinez govorio. Nismo se svađali. Ne bih ni ja, jer je Jan viši od mene (smijeh). I dalje se dobro slažem s Jan. Jučer smo dobro razgovarali. I dalje se dobro slažem s Janom. Jučer smo imali dobar razgovor, konstruktivan... Znam da govorim puno smijući se. Jednostavno sam takav. A, to znaju i moji suigrači. Reći da je obrana prespora bila je šala. Prije nekoliko sekundi Eden Hazard: Hrvatska neće biti moja zadnja međunarodna utakmica. Ne brinem se da bi međunarodna utakmica protiv Hrvatske mogla biti moja posljednja utakmica za Belgiju. Imamo dovoljno kvaliteta da doguramo daleko. Sjedio sam sa svima sat vremena. Jučer smo sa svima sjedili sat vremena. Svi igrači i stožer. Svatko je rekao što ima za reći. Također smo odlučili da bi bilo bolje da danas na press konferenciju dođu iskusni igrači. Moramo biti bolji" "Rekli smo da moramo biti bolji. Svi očekuju puno od nas, ali mi to ne uspijevamo ostvariti na terenu. Mi smo "tous ensemble" i sada to moramo pokazati na terenu."

13.11 - Hazard o atmosferi i Vatrenima: "Sjedio sa svim igračima" Što se dogodilo u svlačionici nakon Maroka? Sad ću vam sve ispričati... Ne bi vjerovali, ali nije se puno dogodilo, niti je bilo išta skandalozno. Jučer smo imali dobar sastanak sa svim igračima u momčadi i shvaćamo da je pred nama važna utakmica s jakom Hrvatskom. Čujemo puno loših stvari o nama, ali smo svi unutar reprezentacije na istoj valnoj duljini. To ćemo pokazati za dva dana, budite sigurni u to", priča Eden Hazard.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13.07 - Eden Hazard je počeo s pričom: "Moramo biti bolji. Rekli smo si da moramo biti bolji na SP-u i to pod hitno. Svi očekuju puno od nas, ali mi to ne uspijevamo ostvariti na terenu. Mi smo "tous ensemble" i sada to moramo pokazati na terenu."

13.06 - Počela je pressica. Eden Hazard prvi je sjeo za stol, na stolicu pred novinare. Iza njega će najavljeni Thibaut Courtois.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgijska nogometna reprezentacija nalazi se u totalnom kaosu pred ključnu utakmicu s Hrvatskom u četvrtak od 16.00 po našem vremenu, u sklopu 3. kola skupine F Svjetskog nogometnog prvenstva. Thibaut Courtois, golman Belgije, nazočit će pressici. Uz njega, tu će biti i Eden Hazard, a najavljen Jan Vertonghen neće prisustvovati pressici, njega će mijenjati spomenuti Courtois. Belgijski mediji pišu kako je u ponedjeljak navečer održan grupni sastanak u organizaciji izbornika Martineza. Glavnu riječ vodio je Lukaku, koji održava govore i prije utakmica. Belgijski mediji spominju i bijes vratara Thibauta Courtoisa, koji je podivljao nakon poraza od Maroka. Navodno je razbijao stvari po svlačionici...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Totalni kaos u belgijskoj reprezentaciji /

Najveće zvijezde se skoro potukle u svlačionici: De Bruynea suigrač pozvao na red pred svima, a onda je krenuo kuršlus

Image
Totalni kaos u belgijskoj reprezentaciji /

Najveće zvijezde se skoro potukle u svlačionici: De Bruynea suigrač pozvao na red pred svima, a onda je krenuo kuršlus

Belgijanci ne stoje dobro, premda su i dalje itekako u igri. Trenutno su treći u skupini F s tri boda iza vodeće Hrvatske i Maroka koji imaju po četiri boda. U posljednjem kolu Belgija će na Vatrene, dok Maroko traži prolaz protiv Kanade.

Belgija mora dobiti za prolaz u drugi krug

Belgija je, dakle, sigurna za prolaz sa pobjedom, no na blijedu igru nadovezala se i loša atmosfera u reprezentaciji, odnosno kaos koji je poremetio sve i koji je odjeknuo među Belgijcima, u njihovoj javnosti. Da nešto ne štima u dugogodišnjem 'dark horsu' Svjetskih i Europskih prvenstva pokazala je izjava njihovog najboljeg igrača Kevina De Bruynea koji je kazao da je momčad prestara. Udarni napadač Romelu Lukaku dosad nije igrao i oporavlja se od ozljede, Eden Hazard već godinama nije u formi, a momčad igra loše...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgiju je protiv Kanade spašavao ponajbolji vrata svijeta Thibaut Courtois u utakmici gdje su bili potpuno nadigrani. Ipak, iščupali su pobjedu 1:0, ali protiv Maroka nije im bilo spasa.

Umalo tuča u svlačionici

Belgijski RTL Sport sada javlja kako je nezadovoljstvo u reprezentaciji eksaliralo. U svlačionici su se tako navodno sukobili Hazard, De Bruyne i Jan Vertonghen. Navodno je sve morao smirivati kurpulentnog Lukakua. Napadač Intera razdvajao je kolege koji su bijesno urlali jedan na drugoga, a situacija je bila na rubu tučnjave. Sve se ovo odvijali u utrobi stadiona Al Thumama nakon utakmice protiv Maroka. Više o tome čitajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

L'Equipe je izašao s informacijom da su se nakon Maroka u svlačionici Belgije potukli Jan Vertonghen i Eden Hazard, iako neki strani mediji javljaju, posebno belgijski, kako do tučnjave nije došlo...

" Kapetan Hazard je kolegama iz obrane poručio da su prespori, što je razljutilo Vertonghena, koji ga je napao. U gužvi su sudjelovali Kevin De Bruyne i Romelu Lukaku, koji je morao intervenirati kako ne bi došlo do još većeg incidenta", pišu Francuzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo