SPEKTAKULARNO / Poljsku reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Katar ispratila dva lovca F-16: Snimke postale vitalni hit

Image
Foto: Screenshot: Twitter

S obzirom da nacionalna nogometna reprezentacija koja leti na svjetski sportski događaj predstavlja primarnu metu vojnog napada, smatralo se potrebnim pratiti Boeing 737 dok leti iznad Poljske

19.11.2022.
17:37
Screenshot: Twitter
VOYO logo

Poljska nogometna reprezentacija ispraćena je moćno i orginalno, ali i u jednom, nažalost, neprijateljskom okruženju u kojoj oružje zvecka i sve se jače čuje iz daljine. Poljaci su na Svjetsko prvenstvu u Katru ispraćeni s dva borbena zrakoplova F-16, piše ugledni američki CNN, koji dodaje kako je "vatra bila prijateljska", a dečki na treningu.

Image
ANKETA NET.HR-A /

Kako će proći Hrvatska na Mundijalu u Katru?

Image
ANKETA NET.HR-A /

Kako će proći Hrvatska na Mundijalu u Katru?

Prema Ministarstvu obrane Poljske, dva borbena zrakoplova ispratila su poljsku nogometnu reprezentaciju i njihov avion, Boeing 737, prema južnoj granici države, a lovci su u zraku bili jer su imali standardni trening zaštitu svog neba, kao i patrole istog, pa su upućeni da isprate poljsku nogometnu reprezentaciju i osigura im miran izlazak iz zemlje. Pritom, jedan od pilota od ukupno dva borbena zrakoplova uključena u ovu "misiju" u jednom je trenutku mahnuo iz kabine lovca, a  Lukasz Wachowski, glavni tajnik Poljskog nogometnog saveza, ponosno je na svom Twitteru objavio tu snimku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimke njihova leta postale su viralni hit, no koji je zapravo razlog zašto je nogometna reprezentacija morala biti praćena? Razlog je, nažalost, napeto okruženje u kojem se Poljska trenutno nalazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, zemlja dijeli svoje granice s Ukrajinom i Rusijom, dvjema zemljama koje su uključene u ratni sukob koji traje već devet mjeseci, a Poljska je članica NATO-a koja je otvoreno stala protiv Rusije i svoj teritorij je, kao takva, dala na uslugu NATO snagama. Uz spomenuto, Poljaci u ratu pomažu Ukrajincima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, 15. su studenog je projektil pogodio selo Przedwodow u Poljskoj, uzrokujući smrt dvoje civila. S obzirom da nacionalna nogometna reprezentacija koja leti na svjetski sportski događaj predstavlja primarnu metu vojnog napada, smatralo se potrebnim pratiti Boeing 737 dok leti iznad Poljske. Stoga, kako na kokpitu piše, Ujedinjuje nas nogomet, što je slogan poljske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izaberi pobjednika Svjetskog prvenstva i osvoji potpisani dres Luke Modrića, televizor i ostale vrijedne nagrade

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo