HVALA LUKAKU, BRAVO VATRENI! / Hrvatska izborila drugi krug nakon bitke svih bitaka; Imali smo sreće i tragičara Romelua, ali i nevjerojatnog Gvardiola; Drhtali smo na kraju

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je u drugom krugu SP-a

1.12.2022.
17:54
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Svjetsko prvenstvo u Kataru, skupina F

3. kolo

Mjesto održavanja utakmice: Ahmad Bin Ali stadion (Al Rayyan - predgrađe Dohe)

Hrvatska - Belgija 0:0

Maroko - Kanada 2-1

Hrvatska: Livaković; Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa; Brozović, Modrić, Kovačić; Perišić, Kramarić, Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija: Courtois - Meunier, Alderweireld, Vertonghen; Castagne, Witsel, Dendoncker, Carrasco; De Bruyne, Trossard; Mertens

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju zadnjega, 3.kola skupine F Svjetskoga prvenstva u Al Rayyanu su nogometaši Hrvatske i Belgije odigrali 0-0, pa se Hrvatska plasirala u osminu finala. Bila je to utakmica u kojoj je Romelu Lukaku, ubojiti napadač Belgije koji, očito, nije u formi, promašio je četiri zicera. Vatreni su imali sreće, ali i hrabrosti izvući veliku nulu i kao drugi u grupi plasirati se u osminu finala SP-a u Katru.

Image
MA BRAVO! /

Svi promašaji Romelu Lukakua. Pravi tragičar koji je promašio četiri čista zicera

Image
MA BRAVO! /

Svi promašaji Romelu Lukakua. Pravi tragičar koji je promašio četiri čista zicera

Belgijci krenuli na sve ili ništa pred kraj

Belgijci su u posljednjim minutama krenuli na sve ili ništa. U tim trenucima opasno smo živjeli, bilo je pakleno, ali u tim trenucima briljirao je Gvardiol koji je odigrao vrhunsku utakmicu, ali pljesak su zaslužili i svi ostali naši nogometaši. Maroko je u drugoj utakmici skupine dobio Kanadu 2-1 i kao prvi izborio u osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je opasno živjela u drugom poluvremenu, nakon što je bila bolja u prvom, u kojem je Anthony Taylor zbog milimetarskog zaleđa poništio već dosuđeni kazneni udarac za Hrvatsku. U drugom dijelu je Romelu Lukaku pogodio vratnicu i još tri dobre prilike za postizanje pogotka.

U dvoboju Maroka i Kanade već nakon 23 minute dvoboja marokanci su imali dva gola prednosti. U 4. minuti početničku pogrešku vratara Milana Borjana iskoristio je Hakim Ziyech. Borjan je izašao iz kaznenog prostora i dodao loptu Ziyechu na 30 metara, a ovaj ga je preciznim udarcem prebacio za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanađani samo uspjeli smanjiti rezultat

U 23. minuti Hakimi je dugim dodavanjem izbacio Youssefa El Nesyrija, a marokanski napadač je odlično primio loptu i u sprintu došao do kaznenog prostora te sa 12-13 metara pogodio bliži kut pokraj loše postavljenog vratara Borjana.

U 40. minuti Kađani su smanjili zaostatak. Po lijevom boku prošao je Sam Adekugbe i poslao loptu prema kaznenom prostoru. Na putu se ispriječio Nayef Aguerd promijenio putanju lopte i pogodio bliži kut svojih vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osmini finala Hrvatska ide na prvoplasiranu reprezentaciju iz skupine E, a taj će dvoboj biti odigran u ponedjeljak, 5. prosinca. Marokanci će 6. prosinca igrati protiv drugoplasirane momčadi iz skupine E.SKUPINA F - 3. kolo Hrvatska - Belgija  0-0 Maroko - Kanada     2-1 (Ziyech 4, En Nesyri 23 / Aguerd 40-ag) Ljestvica: 1. Maroko     3  2 1 0  4-1  7 2. HRVATSKA   3  1 2 0  4-1  5 1. Belgija    3  1 1 1  1-2  4 4. Kanada     3  0 0 3  2-7  0

Kronološki slijed utakmice - Live

94' - Gotovo je - u drugom smo krugu. Naklon Vatreni, spomenik Gvardiolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

92' - Gvardiol spašava Hrvatsku. Belgijci su u ofenzivi. Možemo li izdržati?

90' - Lukaku opet promašuje, ali sad s crte, Livaković je to uhvatio. Četri put promašuje, Lukaku je za sad tragičar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Hvala Romelu, hvala care. Lukaku je treći put promašio čisti zicer. 6-1 - vratnica - 62 - glava i sad u 87. odlazi to pored.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

86' - Umorni smo, noge su teške, i dodavanja sve nepreciznija. Samo da ne pogriješimo i dobijemo gol, jer bi to bio oproštaj od SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Sprema se Eden Hazard za ulazak u igru.

83' - Kakva akcija, propuštena lopta Modrića koju je poslao Pašalić, ali treći Vatreni nije ju pogodio i čiste to Belgijci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Jaoooo... Juranović je sad loše ubacio nakon odlične akcije.

80' - I dalje je 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

76' - Aut za Hrvatsku, cure minute. U ovim smo trenucima u drugom krugu.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

74' - Ulazimo u posljednjih 15 minuta. Ovaj rezultat nas vodi u drugi krug, ali kao druge u skupini F.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Sosa pokušava na lijevoj strani, daje sve od sebe, ali niti jedan ubačaj mu nije opasan, barem ne za neku konkretnu šansu. No, Borna Sosa je igračina, ne treba ga kritizirati.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sosa vodi bitku na lijevoj svojoj strani.

64' - Livaja i Kramarić izlaze, Pašalić i Petković ulaze u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Hvala Lukaku. Sad je promašio čisti gol udarcem glavom iznad gola. Livaković je pogriješio prilikom izlaska na loptu.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Dejan Lovren i Romelu Lukaku

60' - Trese se greda, opasni smo živjeli. Imali smo sreće sad, al' baš jesmo... Carrasco je pravovremeno utrčava, a Lukaku pogađa stativu. Nevjerojatno je opasan. Čitava Hrvatska primila se sad valjda za glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - Hrvatska je bolja i u nastavku, ali nema opuštanje, ne smije ga biti. Belgijci su opasni, jednim potezom riješe utakmicu.

54' - Kako se Hrvati bore, kako Hrvatska borbeno igra. Bravo momci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

53' - Kombinirali su naši, Livaja za Broza i jaoo.... Kako je ovo bilo blizu. Courtois je skinuo Brozu pokušaj, ovo mu je druga u kratko vrijeme. Hrvatska misli ozbiljno.

51' - Belgijci igraju dosta tečnije u nastavku, lopta im je brža, ali de Bruyne sad pokušava nešto, odlazi to daleko na svu sreću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Kakva akcija, kakav je Gvardiol igrač. Izbacio je driblingom Belgijca, ušao i dodao Kovi koji je tukao, ali blokirao je netko i korner.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

49' - Lukaku glavom spušta, Livaković hvata. Napad je za Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45- Počinje drugi dio.

49' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Hrvatska je bolja, dominirala je, penal joj je poništen, ali i u opasnoj situaciji jer ako dobijemo gol, a nakon toga Belgijci parkiraju autobus, e onda smo u problemima, ali dobrim...

45' - Igrat će se najmanje još 4 minute.

44' - Uskoro će isteći 45 minuta. 0-0.

37' - Mertens iza nleđa šalje loptu naprijed, ali Gvardiol to stiže, okreće Belgijca i ispucava loptu naprijed.

Image

34' - Carrasco je opasan, uvijek gdje je prijetnja. Uz Kevina de Bruynea najaktivniji.

33' - Marko Livaja zaprijetio je iz jednog konkretnog napada naših, gdje su nekoliko puta mijenjali stranu, testirali obranu i onda je Livaja pokušao glavom.

28' - Još jedno zaleđe. Ovog je puta Luka Modrić ostao iza obrane prilikom ubacivanja lopte prema njemu na lijevoj strani.

27' - Korner za Hrvatsku. Witsel to izbija glavom, imamo loptu u nogama.

23' - Maroko vodi 2-0 protiv Kanade. Youssef En Nesyri je pucao s ruba šestnaesterca i zabio u donji desni kut, a Achraf Hakimi je asistirao za veliko slavlje Marokanaca, koji vuku Vahin potpis. To se vidi... Marokanci sad imaju gol razliku +4, Hrvatska +3 i tri boda manje. Ako ovako ostane.

20' - Lovren je bio u zaleđu, crte su jasno izvućene.

18' - Nema penala, zaleđe. Joj, joj, šteta...

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

17' - Provjera, VAR će donijeti odluku. Sporna je lopta, odnosno igrač koji je bio malo u zaleđu, barem prema snimci, u trenutku kad je lopta bila upućena u kazneni prostor.

15' - PENAL, PENAAAAL... To je to... Carrasco je srušio Kramarića. Ajmooo, ajmo, molimo te Bože...

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

13' - Kevin de Bruyne je povukao, osvojio u sprintu s loptom bar 30 metara, dodao Mertensu lijevo koji je, hvala Bogu da je, poslao loptu gore na tribinu, a možda i na parking iza. Ako ga ima...

Image
Foto: Profimedia

Ivana Knoll prati Vatrene upravo u Katru protiv Belgije. Prava je atrakcija, prva zvijezda. Mami uzdahe sviju.

11' - Prva neugodna situacija pred golom Hrvatske, sugeriraju naši na zaleđe, zastavica je ostala dolje. Carrasco je pokušao, ali blokiran mu je udarac.

8' - Vatreni kontroliraju igru. No, nemojmo podcijeniti Belgijce niti malo, opaku momčad imaju, vrhunski igrači.

7' - "Bježite ljudi, bježite iz grada, stiže ekipa pijana, bježite ljudi dok postoji nada, jer' ovdje igra Hrvatska", grmi s tribina. Sredili su se Belgijci, ali još nisu ozbiljnije zaprijetili.

5' - Loša vijest iz one druge utakmice. Maroko je rano poveo s 1-o protiv Kanade. Trenutno su oni prvi sa 6 bodova, dva više od Hrvatske koja u ovim trenucima ima 5 bodova.

2' - Novi napad Hrvatske, jurišaju Dalićevi jurišnici. Kombiniraju Perija i Krama, cima, na njemu su dvojicam, dodaje desno Juranoviću koji ubacuje, ali loše to radi majko moja. No, dobar početak, to je bitno. Idemo ih stisnuti, nedajmo im disati. Neka se namuče za svaki centimetar travnjaka.

1' - Kakav početak, Perišić je umalo s 25 metara šokirao Belgiju, blizu je to prošlo. Ajmoooo.....

1' - Počela je utakmica. Sretno Vatreni, čitava Hrvatska je uz vas.

15.55 - Slijedi himna Belgije.

15.52 - Ustanite dame i gospodo, svira se Lijepa naša, najljepša himna na svijetu.

15.52 - Malo nas dijeli do početka utakmice.

15.33 - Naravno, zbog polivalentnosti koju momčad Hrvatske ima i zahtjeva današnjeg nogometa, formacija i napadačke linije će se mijenjati, pa će u jednom trenutku u centralnom napadačkom dijelu biti i Krama.

14.40 Stigao je sastav Hrvatske, Zlatko Dalić na teren šalje istu moimčad kao u prošlom kolu protiv Kanade. Dakle, Livaja će biti centralni, a desno će biti Krama, lijevo Perija.

14.00 Utakmica Hrvatske i belgije počinje za dva sata. Čekaju se službeni sastavi momčadi.

Od jutra smo pratili vijesti prije utakmice Hrvatske i Belgije

13.50 HNS je na Twitteru podsjetio na rezultate svih prethodnih utakmica Hrvatske i Belgije.

13.30 Još nas dva i pol sata dijele do početka utakmice. Čekamo sastave.

13. 20 Ružna vijest iz Zagreba, na ulici pretučen mladić jer je šetao u dresu Marka Livaje.

12.35 Belgijci su u najavi utakmice ishvalili Vatrene i istaknuli da će njihova glavna misija danas biti zaustavljanje Modrića.

12.20 Luka Modrić i Dejan Lovren moraju se pazirti protiv Belgije, ako dobiju žuti karton neće smjeti igrati u osmini finala.

11.30 Pobjednika utakmice prognozirali su i giboni u zagrebačkom zoološkom vrtu i nisu dvojili - Vatreni će slaviti.

11.00 FIFA je na dan utakmice s Belgijom objavila video s komplicijom golova koje su Vatreni zabijali na svjetskim prvenstvima.

9.00 Hrvatski navijači došli su na dan utakmice pred hotel podržati naše nogometaše, HNS je objavio snimku.

________________________________________________

Hrvatska nogometna reprezentacija u četvrtak (od 16 sati) igra posljednju utakmicu u skupini F Svjetskog prvenstva u Kataru u kojoj će odmjeriti snage s Belgijom.

Vatreni su uoči te utakmice prvoplasirana ekipa u skupini s četiri boda, isto koliko ima i drugi Maroko, ali Hrvatska ima bolju gol razliku. Belgija je treća s tri boda, a posljednja je Kanada bez bodova.

Crni scenarij

Za prvo mjesto u skupini Vatreni bi trebali pobijediti Belgijce i imati bolju gol-razliku od Maroka, u slučaju da oni svladaju Kanadu.

No, postoji i crnu scenarij. Hrvatska može ispasti s Mundijala i to u slučaju da izgubi od Belgije, a u drugom susretui Maroko svlada Kanadu.

Ovo je utakmica nakon kojeg nema popravnog, kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjoj novinarskoj konferenciji uoči utakmice 3. kola F skupine SP-a u Kataru protiv Belgije.

Otkrio je Dalić na presici kako nema previše razloga mijenjati sastav i može se zaključiti da će protiv Belgijaca istrčati ista ekipa kao protiv Australije u prethodnom kolu.

Na golu, u obrani i veznom redu ne bi trebalo biti iznenađenja, u vrhu napada će ponovno istrčati Marko Livaja, a dvostruki strijelac i ponajbolji igrač utakmice protiv Kanade, Andrej Kramarić, će opet početi nešto povučenije, na poziciji koja mu najbolje odgovara.

Sastav Hrvatske protiv Belgije:

Livaković ; Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa; Modrić, Brozović, Kovačić; Kramarić, Livaja, Perišić

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo