ŠTO JE SAD OVO? / Gledamo i ne vjerujemo. Italija bi na kraju ipak mogla igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, evo i kako

Image

Do početka SP-a u Kataru ima još pola godine i FIFA će vjerojatno temeljito istražiti ovaj slučaj

17.5.2022.
22:50
VOYO logo

Vjerovali ili ne, aktualni europski prvaci, Talijani, ipak bi na kraju mogli zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine. Italija je, podsjetimo, ispala u dodatnim kvalifikacijama za SP od Sjeverne Makedonije i nije trebala nastupiti na Mundijalu, ali sada bi se ipak mogli ukrcati na vlak za Katar i to zbog - Ekvadora.

Naime, Ekvador je u turbulentnim južnoameričkim kvalifikacijama osvojio četvrto mjesto i plasirao se na Svjetsko prvenstvo. U Kataru su trebaju igrati protiv domaćina, Senegala i Nizozemske u skupini A, kako je određeno ždrijebom, ali na koncu možda neće tamo završiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FIFA je prije nešto manje od dva tjedna pokrenula istragu protiv ekvadorskog nogometaša Byrona Castilla jer sumnjaju da čovjek uopće nije Ekvadorac. FIFA je upozorena sa strane čileanskog nogometnog saveza, a oni tvrde da je Castillo rođen u Tomacu u Kolumbiji 25. srpnja 1995. godine, a ne u General Villamilu u Ekvadoru 10. studenog 1998. godine, kako stoji u njegovim dokumentima.

Image
Image

Upadaju zbog renkinga

FIFA-i je tu očito nešto sumnjivo jer je protiv Castilla, koji je inače za Ekvador odigrao osam utakmica, pokrenula istragu, a ako se pokaže da ima krivotvorene dokumente, Ekvador se može pozdraviti sa Svjetskim prvenstvom i pitanje je kakve će sankcije još dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ovaj je scenarij Talijanima legao kao sočna maslina na pizzu. Ako FIFA izbaci Ekvador, umjesto njih bi putem zelenog stola upali Talijani. Talijani imaju najbolji renking na FIFA-inoj ljestvici od svih reprezentacija koje se nisu plasirale i FIFA-i će vjerojatno to biti glavni kriterij pri odabiru reprezentacije koju će zvati na Mundijal umjesto Ekvadora.

Do početka SP-a u Kataru ima još pola godine i FIFA će vjerojatno temeljito istražiti ovaj slučaj, a Talijani se mogu samo nadati ovom scenariju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo