Play ponuda

ŠTO JE SAD OVO? / Gledamo i ne vjerujemo. Italija bi na kraju ipak mogla igrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru, evo i kako

Image

Do početka SP-a u Kataru ima još pola godine i FIFA će vjerojatno temeljito istražiti ovaj slučaj

17.5.2022.
22:50
Play ponuda

Vjerovali ili ne, aktualni europski prvaci, Talijani, ipak bi na kraju mogli zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine. Italija je, podsjetimo, ispala u dodatnim kvalifikacijama za SP od Sjeverne Makedonije i nije trebala nastupiti na Mundijalu, ali sada bi se ipak mogli ukrcati na vlak za Katar i to zbog - Ekvadora.

Naime, Ekvador je u turbulentnim južnoameričkim kvalifikacijama osvojio četvrto mjesto i plasirao se na Svjetsko prvenstvo. U Kataru su trebaju igrati protiv domaćina, Senegala i Nizozemske u skupini A, kako je određeno ždrijebom, ali na koncu možda neće tamo završiti.

FIFA je prije nešto manje od dva tjedna pokrenula istragu protiv ekvadorskog nogometaša Byrona Castilla jer sumnjaju da čovjek uopće nije Ekvadorac. FIFA je upozorena sa strane čileanskog nogometnog saveza, a oni tvrde da je Castillo rođen u Tomacu u Kolumbiji 25. srpnja 1995. godine, a ne u General Villamilu u Ekvadoru 10. studenog 1998. godine, kako stoji u njegovim dokumentima.

shimmer fallback
shimmer fallback

Upadaju zbog renkinga

FIFA-i je tu očito nešto sumnjivo jer je protiv Castilla, koji je inače za Ekvador odigrao osam utakmica, pokrenula istragu, a ako se pokaže da ima krivotvorene dokumente, Ekvador se može pozdraviti sa Svjetskim prvenstvom i pitanje je kakve će sankcije još dobiti.

Međutim, ovaj je scenarij Talijanima legao kao sočna maslina na pizzu. Ako FIFA izbaci Ekvador, umjesto njih bi putem zelenog stola upali Talijani. Talijani imaju najbolji renking na FIFA-inoj ljestvici od svih reprezentacija koje se nisu plasirale i FIFA-i će vjerojatno to biti glavni kriterij pri odabiru reprezentacije koju će zvati na Mundijal umjesto Ekvadora.

Do početka SP-a u Kataru ima još pola godine i FIFA će vjerojatno temeljito istražiti ovaj slučaj, a Talijani se mogu samo nadati ovom scenariju.

Play ponuda
Play ponuda