VATRENI SLAVILI /

Dalić nakon teško stečene pobjede: 'Nismo igrali dobro, a Kramarić uvijek zabije kada je najpotrebnije'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Jedini pogodak na utakmici postigao je Andrej Kramarić u 82. minuti

16.11.2022.
16:40
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

 Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u Rijadu izabranu vrstu Saudijske Arabije sa 1-0 (0-0) u uvertiri za nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru koje započinje za četiri dana.

Image
SAUDIJSKA ARABIJA - HRVATSKA 0-1 /

Vatreni u 'generalki' jedva pobijedili Saudijce koji će biti tvrd orah svima na SP-u

Image
SAUDIJSKA ARABIJA - HRVATSKA 0-1 /

Vatreni u 'generalki' jedva pobijedili Saudijce koji će biti tvrd orah svima na SP-u

Jedini pogodak na utakmici postigao je Andrej Kramarić u 82. minuti. Hrvatski nogometaši su postigli još dva pogotka, jednog Kramarić, a drugog Ivan Perišić, ali oba su poništena zbog minimalnog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Dalić je u jedinoj pripremnoj utakmici uoči Svjetskog prvenstva na travnjak poslao kombiniranu postavu s Dominikom Livakovićem i Marcelom Brozovićem kao jedinim igračima koji bi trebali imati svoje zajamčeno mjesto u udarnom sastavu "Vatrenih" koji će 23. studenoga istrčati protiv Maroka. U takvom sastavu Vatreni su se dugo mučili i do pobjedonosnog pogotka su stigli tek u završnici kada su u igru ušli "senatori".

'Nismo igrali dobro'

Nakon susreta Zlatko Dalić nije bio nimalo zadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Patili smo, a za šest dana nas čeka ista utakmica. Utakmica u ranom terminu, teško vrijeme, vrlo toplo. Mučili smo se prvo poluvrijeme, bili smo bez energije, bez moći. Ja razumijem igrače, tek smo došli s puta i navikavamo se. Imali smo sreće u nekoliko situacija, mogli smo primiti gol. Poznajem ovu reprezentaciju, živi su, brzi, poletni. Što je utakmica odmicala, mi smo bili svježiji. Najvažnija je pobjeda i da smo vidjeli što nas čeka za pet dana", rekao je za Novu TV nakon utakmice.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"Neću donositi nikakav sud, svima je bilo teško. Svi su bili umorni. Teško je našim igračima pala ova utakmica. Ovo je bio dobar trening za nas. Srećom, pobijedili smo. Vida je upisao stotu utakmicu. Nismo igrali dobro, ali razumijem razloge. Moramo biti sretni što nismo dobili gol. Nije bila sjajna predstava Hrvatske, imali smo sreće, ali dobili smo", dodao je.

Otkrio je i kako je htio isprobati Brozovića nakon ozljede te kako je zadovoljan što je izdržao 70 minuta bez većih problema. Dodao je i kako je Livaja mogao igrati da je bilo potrebe, ali da su ga čuvali za SP. Prokomentirao je i naš izbor napadača.

"Imamo četiri napadača. Šteta što Marko Livaja danas nije bio u konkurenciji. Danas sam, tu je Budimir koji nam treba kada treba preskakati igru. Andrej je napadač koji uvijek zabije kada treba, ja to ne mogu zanemariti. Igrač koji ima konstantu u reprezentaciji, kada je najpotrebnije, on je tu", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska otvara svj put na SP-u 23. studenog u 11 sati ujutro protiv Maroka.

Izaberi pobjednika Svjetskog prvenstva i osvoji potpisani dres Luke Modrića, televizor i ostale vrijedne nagrade:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo