NIJE IM SJELO / Burne reakcije iz Belgije nakon ždrijeba. Evo što je njihov izbornik rekao o Vatrenima i zašto su mediji toliko nezadovoljni

Image

Belgijski mediji burno su reagirali, posebice zbog toga što je Hrvatska viceprvak svijeta i što će igrati Luka Modrić

1.4.2022.
21:36
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u F skupini Svjetskoga prvenstva 2022 u Kataru zajedno sa selekcijama Belgije, Maroka i Kanade, odlučio je u petak ždrijeb u Dohi.

Hrvatska otvara prvenstvo s Marokancima 23. studenoga, pa slijedi dvoboj s Kanadom 27. studenoga, a u zadnjem kolu 1. prosinca igramo s Belgijom. Točne satnice i stadioni na kojem će igrati Hrvatska bit će poznati naknadno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niti s jednim od protivnika u skupini Hrvatska nije igrala na svjetskim prvenstvima, a ako Hrvatska osvoji prva dva mjesta u skupini, onda u osmini finala ide na prve dvije momčadi iz skupine E u kojoj su Španjolska, Njemačka, Japan, te pobjednik dvoboja Kostarike i Novog Zelanda.

Image
MOŽEMO LI PROĆI SKUPINU /

Koga je to Hrvatska zapravo izvukla na Svjetskom prvenstvu? Evo tko je nagazna mina, tko je najlakši, a tko najopasniji

Image
MOŽEMO LI PROĆI SKUPINU /

Koga je to Hrvatska zapravo izvukla na Svjetskom prvenstvu? Evo tko je nagazna mina, tko je najlakši, a tko najopasniji

Reakcija izbornika

Ždrijeb je komentirao izbornik Belgije, Roberto Martinez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je što smo završili u skupini F. To znači da igramo kasnije i imamo više vremena za pripremu. Možda možemo odigrati prijateljsku pripremnu utakmicu za naše navijače u Belgiji. Imamo i veze s Marokom u reprezentaciji. Imali smo tu igrače poput Marouanea Fellainija i Nacera Chadlija, koji imaju marokanske korijene", rekao je Španjolac pa nastavio.

"Kanada je odigrala jako kvalitetne kvalifikacije, tako da to obećava dobru utakmicu. Kanda je za nas skrivena prijetnja jer smo pratili kvalifikacije u CONCACAF-u. Bili su vrlo impresivni i oduševili su jer su energični, mladi i požrtvovni. To je momčad s velikim timskim duhom. Hrvatsku dobro znamo. Nije uzalud bila viceprvak svijeta u Rusiji", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žestoke reakcije medija

Belgijski mediji burno su reagirali, posebice zbog toga što je Hrvatska viceprvak svijeta i što će igrati Luka Modrić, ali jednog su igrača istaknuli kao poveznicu.

"Hrvatska je viceprvak svijeta. Moramo se paziti mađioničara Luke Modrića. Belgija ima poveznicu s Hrvatskom. Riječ je o Ivanu Perišiću. Danas igra u Interu, ali ima čak 113 nastupa za najbolju hrvatsku vrstu. Bio je u našoj Jupiler Pro ligi između 2009. i 2011. godine. Najprije u Roeselareu, a onda i kao igrač Club Bruggea u kojem je eksplodirao", piše tako ugledni belgijski HLN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Le Soir je pak posebno nahvalio Modrića. "Modrić možda ima 36 godina, ali on je još uvijek fantastičan. Najbolji igrač Svjetskog prvenstva 2018., i dalje je jedna od ključnih karika Real Madrida, koji se plasirao u četvrtfinale Lige prvaka. I unatoč poodmakloj dobi, zbog koje mu je ovo zadnje Svjetsko prvenstvo, veznjak još uvijek puno trči. Gotovo brže od vremena", pišu Belgijanci.

Međutim, Belgijanci nisu toliko opterećeni Hrvatima koliko ih zabrinjava to što se skupina u kojoj igraju križa s jednom od najtežih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Belgija bi trebala uspješno prijeći preko svih zamki, ali onda ju čeka prava oluja. Ovakvu skupinu Martinez i momčad moraju proći, ali dalje ćemo jako teško. Neke druge reprezentacije iz prvog pota prošle su mnogo bolje", piše Le soir.

Belgium.be piše kako je reprezentacija izvukla tešku skupinu, ali da je ono što slijedi još gore, dok Nieuwsblad tvrdi da Belgija neće otići dalje od osmine finala. "Ova momčad često posustane kad je najteže. A Španjolska ili Njemačka u osmini finala su jako teške", piše u njihovu članku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo