KRATKO I JASNO / Oglasio se jedan od ključnih Dalićevih igrača, s jednim znakom i dva slova rekao što misli o skupini Vatrenih

Image
Foto: Profimedia

Reakcije na ždrijeb većinom su pozitivne

1.4.2022.
21:22
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će u F skupini Svjetskoga prvenstva 2022 u Kataru zajedno sa selekcijama Belgije, Maroka i Kanade, odlučio je u petak ždrijeb u Dohi.

Hrvatska otvara prvenstvo s Marokancima 23. studenoga, pa slijedi dvoboj s Kanadom 27. studenoga, a u zadnjem kolu 1. prosinca igramo s Belgijom. Točne satnice i stadioni na kojem će igrati Hrvatska bit će poznati naknadno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LEGENDARNI TRENER /

Vaha prokomentirao ždrijeb i Hrvatsku: 'Pokušat ću napraviti isto što sam pokušao i protiv Njemačke 2014.'

Image
LEGENDARNI TRENER /

Vaha prokomentirao ždrijeb i Hrvatsku: 'Pokušat ću napraviti isto što sam pokušao i protiv Njemačke 2014.'

"Nema laganih skupina, ovo je svjetsko prvenstvo i tu su samo najbolji.  Dobili smo Belgiju, koja je tri godine bila prva reprezentacija svijeta po FIFA renkingu. Tu je i Kanada koja je završila kao prva u finalnoj skupini ispred SAD-a i Meksika, a to je selekcija puna mladih talenata koja jako napreduje. Maroko je među najboljima u Africi, a vodi ga Vahid Halilhodžić, kojeg svi dobro znamo", kazao je izbornik Zlatko Dalić.

Reakcija Vatrenog

"Mislim da možemo biti zadovoljni ždrijebom, iako respektiramo sve protivnike u skupini. Belgija je već nekoliko godina sigurno jedna od najboljih reprezentacija na svijetu, iza Kanade je odlično odrađen kvalifikacijski ciklus, a Halilhodžić kao izbornik Maroka nas odlično poznaje. Međutim, vjerujem u našu reprezentaciju i izbornika Zlatka Dalića te s puno razloga za optimizam idemo na Svjetsko prvenstvo”, rekao je poslije ždrijeba predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A stigla je i prva reakcija iz svlačionice Vatrenih. Dejan Lovren je kratko i jasno rekao što misli o skupini:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo počinje 21. studenoga susretom Katara i Ekvadora, igrat će se na osam stadiona u pet katarskih gradova - Dohi, Lusailu, al-Wakrahu, al-Rayyanu i al-Khoru, a finalna utakmica je na rasporedu 18. prosinca.

Image
Foto: Profimedia

To će biti drugo Svjetsko prvenstvo na azijskom kontinentu nakon onog u Južnoj Koreji i Japanu 2002., a prvo u arapskom svijetu te posljednje izdanje Svjetskog prvenstva na kojem nastupaju 32 reprezentacije jer će se broj sudionika povećati na SP 2026 na 48.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog iznimno visokih temperatura u Kataru tijekom ljetnih mjeseci, ovo Svjetsko prvenstvo održat će se od kraja studenog do sredine prosinca, što ga time čini prvim mundijalom u povijesti koje se neće održati u svibnju, lipnju ili srpnju.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo