A KAKVE SU VATRENI SREĆE... / Brazilski izbornik traumatiziran je penalima. Jednom je zbog njih skoro izgubio život. Doslovno

Image
Foto: Profimedia

S obzirom na prošlost, za Titea bi to bilo bolno i vrlo stresno. Već je imao loših iskustava s jedanaestercima, a jednom je umalo platio glavom

8.12.2022.
9:39
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija u petak od 16 sati igra četvrtfinale Svjetskog prvenstva protiv Brazila. Brazilski izbornik Tite svjestan je da bi u jednoj od utakmica Svjetskog prvenstva u Kataru vrlo lako mogao doći do penala, čega se on boji.

Titeov Brazil do sada je bio uvjerljiv, a u osmini finala svladali su Južnu Koreju 4:1. Ali, neće biti tako jednostavno sutra protiv Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Zlatka Dalića do finala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji došli su uglavnom kroz drame u vidu produžetaka i jedanaesteraca, a na taj su način u osmini finala na SP-u u Kataru morali eliminirati borbeni Japan.

Image
POGLEDAJTE ANALIZU /

Stručnjak u studiju RTL Direkta do krajnjih detalja objasnio kako trebamo igrati protiv Brazilaca

Image
POGLEDAJTE ANALIZU /

Stručnjak u studiju RTL Direkta do krajnjih detalja objasnio kako trebamo igrati protiv Brazilaca

Trauma koja ga prati više od 20 godina

Stoga ne bi nimalo čudilo da Vatreni odu i na jedanaesterce protiv Brazila. S obzirom na prošlost, za Titea bi to bilo bolno i vrlo stresno. Već je imao loših iskustava s jedanaestercima, a jednom je umalo platio glavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o traumi koja ga prati više od 20 godina. Traumu je detaljno opisao i sam Tite, a uključuje i prometnu nesreću koja se dogodila nekoliko sati nakon utakmice Guaranije.

"Istraumatiziran sam jer sam kao sportaš izgubio brazilsko prvenstvo na jedanaesterce, kada su igrali Guarani i Sao Paulo. Izgubili smo. Joao Paulo je promašio penal i Sao Paulo je bio prvak iako smo imali bolju sezonu. Sao Paulo nije bio bolji, mi smo bili, ali smo na kraju izgubili", rekao je Tite opisujući detalje te večeri:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Mogao sam ubiti i sebe i nju'

"Nekoliko sati nakon finala nisam mogao spavati i rekao sam supruzi Rose da odlazimo. Napustili smo našu kuću u 5 ujutro. Uzeo sam auto i otišao u Cavias do Sul. Auto je proklizao, spustili smo se niz liticu, umalo smo oboje poginuli", ispričao je Tite.

"Mogla je biti velika nesreća, mogao sam ubiti i sebe i nju", zaključio je Tite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Tite i njegov pomoćnik Cleber, kao i svi u brazilskoj reprezentaciji, spremni su na penale, svjesni da prije ili kasnije mogu doći u situaciju da sami odlučuju o svojoj sudbini na lutriji.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo