ZASTRAŠUJUĆI NAPAD U BRAZILU: / Pištoljima opljačkali F1 momčad! Hamilton otkrio detalje horora u São Paulu

Image
Foto: AFP

Članovi šampionske F1 momčadi Mercedesa proživjeli su šokantno iskustvo uoči Velike nagrade Brazila.

11.11.2017.
15:43
AFP
VOYO logo

Naime, prema pisanju uglednog britanskog BBC-a novi prvak svijeta Lewis Hamilton otkrio je da su članovi njegove momčadi sinoć opljačkani u Brazilu, a napadači su im zaprijetili pištoljem. Britanac je to otkrio na Twitteru i tvrdi da su ispaljeni hici iz pištolja, a jednom članu njegove ekipe napadač je prislonio cijev pištolja na glavu.

LEWIS HAMILTON ČETVRTI PUT SVJETSKI PRVAK: Sjajni Britanac može nadmašiti i velikog

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBC ističe kako se pljačka se dogodila nedaleko od staze Interlagos dok se momčad vraćala s priprema za nedjeljnu utrku. Hamilton je urujan zbog toga što se dogodilo, te je istaknuo:

"Ovakve stvari događaju se svane godine ovdje. Formula 1 i momčadi trebaju učiniti više. Dosta je isprika", kazao je aktualni svjetski prvak koji je tijekom karijere osvojio četiri naslova. BBC navodi i prijašnje slične incidente i ističe kako je takvih slučajeva bilo prijašnjih godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo se oglasila i momčad Mercedesa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan minibus je opljačkan uz prijetnju pištoljem. Ukradene su vrijednosti, ali svi su na sigurnom i neozlijeđeni, što je i najvažnije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalne bande već su i ranije stvarale probleme organizatorima i posjetiteljima Formule 1 u Brazilu. Prije sedam godina napadnut je Jenson Button, kao i članovi Saubera. São Paulo, grad koji broji 12 milijuna ljudi, točan broj stanovništva se ne zna jer postoji veliki broj onih koji uopće nisu prijavljeni i koji žive u favelama. Grad je poznat po velikoj stopi kriminala, posebno u favelama. To je posljedica lošeg socijalnog stanja u državi, te velikoj razlici između bogatih i siromašnih kojih ima puno i koji su nacionalni problem već dugi niz godina u Brazilu, isto kao i visoka stopa kriminala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo