ŠOKANTAN PORAZ JUVENTUSA: / Allegri se odlučio kockati pa umjesto proslave naslova doživio potop, pao i rekord legende

Image
Foto: AFP

Juve poražen 2:1 na gostovanju kod SPAL-a i tako je propustio osigurati osmi naslov prvaka zaredom

13.4.2019.
16:59
AFP
VOYO logo

U prvom susretu 32. kola talijanskog nogometnog prvenstva SPAL je u Ferrari pobijedio Juventus sa 2-1 osvojivši iznimno važne bodove u borbi za prvoligaški spas, dok će torinska 'Stara dama" još malo pričekati na proslavu naslova prvaka.

Drugi poraz

Juve je imao priliku pobjedom protiv SPAL-a osigurati naslov prvaka šest kola prije kraja prvenstva. Međutim, upisao je drugi poraz ove sezone pa će proslava još neko vrijeme pričekati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su i poveli u 30. minuti golom Moisea Keana, no SPAL je u nastavku susreta uspio okrenuti rezultat. Izjednačio je Kevin Bonifazi u 49. minuti, a drugi gol za domaćine zabio je Sergio Floccari u 74. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pao rekord

Keane je šestim prvenstvenim golom srušio Del Pierov rekord. On je s 19 godina u sezoni 1993./1994. postigao pet golova u dresu Stare dame. Isto tako, srušio je rekord Marija Balotellija te je postao najmlađi igrač u povijesti talijanskog nogometa koji je zabio četiri prvenstvena gola u nizu. Balotelli je 2009. za Inter s 19 godina zabio tri gola.

Torinski sastav je nastupio bez CristianaRonalda, MarijaMandžukića, Miralema Pjanića, Leonarda Bonuccija, Samija Khedire, Wojciecha Szczesnyja i Douglasa Coste koje je Massimiliano Allegri čuvao za utorak i uzvratni susret četvrtfinala Lige prvaka protiv Ajaxa. Kod gostiju nije bilo Lorena Šimića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čekaju Napoli

Usprkos porazu Juventus već sutra može biti prvak ukoliko Napoli ne osvoji tri boda protiv Chieva. Juventus vodi na ljestvici sa 84 boda, Napoli na drugom mjestu ima 20 bodova zaostatka i utakmicu manje, dok je na trećem mjestu Inter sa 57 bodova. SPAL je skočio na 13 mjesto sa 35 bodova, sedam više od zone spasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo