UHIĆENJE KOŠARKAŠA / Slovenci zakuhali međunarodni skandal?!

Image
Foto: AP

Nakon što su slovenski policajci u zračnoj luci zadržali, a potom odveli u pritvor košarakaša Fenerbahçea Romaina Sata, oštrim priopćenjem oglasio se turski klub u kojem tvrdi da je riječ o međunarodnom skandalu.

19.10.2012.
12:16
AP
VOYO logo

(FOTO: Romain Sato je nedavno igrao protiv NBA legendi iz Boston Celticsa, a sada je noć proveo u zatvoru)

Istanbulski je klub na svojim klupskim stranicama još sinoć objavio da će Romain Sato, nakon što ga je zbog problema s putnim listom na aerodromu Ljubljana uhitila policija, noć provesti u pritvoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fenerbahçe je priopćenjem za javnost oštro osudio postupanje slovenske policije koje je, po njima, suprotno pravu i međunarodnoj diplomaciji.

Turci su naglasili kako je s istim putnim dokumentima Sato putovao po cijeloj Europi i SAD-u i da je cilj ove "nelegalne akcije" spriječiti igranje ovog afričkog košarkaša protiv Olimpije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo zaboraviti da se ovdje ne radi o problemu između klubova, već o međunarodnom skandalu", ogorčeni su u Fenerbahçeu.

"Sato je zadržan na aerdromu Ljubljana zbog neadekvatnih dokumenata - putnog lista. Stvar je sada u rukama policije. Razgovarali smo s predstavnicima Fenerbahçea i turskog veleposlanstva, ali sada je to stvar birokratske naravi", rekao je glasnogovornik ljubljanske Olimpije Matevž Zupančič za slovenski portal siol.net.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa mi nije jasno. Iznenađen sam. Ne znam zašto su ga zadržali, pa s tim je putnim listom s nama putovao po cijeloj Europi. Nadam se da će ipak zaigrati", rekao je trener turskog kluba Simone Pianigiani.

Kako piše talkbasket.net, putni list Romaina Sata, iskusnog braniča iz Centralnoafričke Republike, u sebi ima žigove država koje košarkaš nikada nije obišao, pa mu zbog toga čak prijeti izgon u domovinu. Cijeli se slučaj još rješava pred nadležnim tijelima u Sloveniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo