CIAO, JUŽNA AFRIKO / Slovaci Talijane ponizili i poslali ih kući

Image

Nakon Francuske, još jedna "velika" reprezentacija Južnu Afriku napušta odmah nakon natjecanja po skupinama. Slovaci su Talijane pobijedili 3-2.

24.6.2010.
16:24
VOYO logo

U dramatičnom susretu posljednjeg, trećeg kola skupine F Svjetskog nogometnog prvenstva Slovačka je u Johannesburgu pobijedila Italiju 3-2 (1-0). Pogotke za Slovačku postigli su Robert Vittek (25, 73), te Kamil Kopunek (89), a strijelci za Italiju bili su Antonio Di Natale (81) i Fabio Quagliarella (90+2).

U drugom susretu ove skupine Paragvaj i Novi Zeland odigrali su neodlučeno 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo mjesto u skupini osvojio je Paragvaj sa 5 bodova, druga je Slovačka sa 4, slijedi Novi Zeland sa 3, a posljednja je Italija s mizerna 2 boda. U osminu finala plasirali su se Paragvaj i Slovačka, a svjetski prvaci Talijani ispali su već nakon natjecanja po skupinama.

Slovaci su poveli nakon greške Talijana. Ponajbolji talijanski igrač De Rossi pred svojim je kaznenim prostorom pogrešno dodao loptu, a Slovaci su iskoristili poklon i Robert Vittek je u 25. minuti pogodio mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom drugog dijela dvije izgledne prilike za Talijane - prvo u 49. minuti Iaquinta iz dobre pozicije loše puca glavom, a sedam minuta kasnije Di Natale s desetak metara iskosa propušta najbolju talijansku priliku u dotadašnjem dijelu utakmice.

U 67. minuti udarac Quagliarelle na gol-liniji zaustavlja slovački stoper Škrtel. Par minuta kasnije odlična kontra Slovaka, ali Stoch puca pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovački junak Robert Vittek u 73. minuti postiže za 2-0 - nakon kornera lopta se odbila do Hamšika koji je ubacio na peterac, a Vittek postiže svoj drugi gol na susretu.

Talijane je u život vratio Di Natale u 81. minuti, koji je iz neposredne blizine smanjio zaostatak na 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 89. minuti činilo se da je sve gotovo, jer je Kamil Kopunek zabio za 3-1 vodstvo Slovačke. No, Quagliarella u drugoj minuti sudačke nadoknade smanjuje na 2-3. Do kraja utakmice Italija je mogla i poravnati, ali je udarac Pepea iz neposredne blizine uspio blokirati slovački branič.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo