počeo kao sudac, sad je financijski savjetnik / Slavni Collina ekskluzivno za RTL: kako se snašao u financijskom svijetu i zašto je u dobrim odnosima s Bobanom?

Slavni bivši talijanski sudac Pierluigi Collina u ekskluzivnom razgovoru za RTL otkrio je kako se snašao u financijskom svijetu i kako mu u tome pomaže nogomet, te zašto je u dobrim odnosima sa Zvonimirom Bobanom

5.10.2015.
22:31
VOYO logo

Jedini sudac koji je bio veća zvijezda od većine nogometaša na terenu. Veličanstveni ćelavac, Talijan Pierluigi Collina, boravi u Zagrebu gdje u organizaciji Poslovnog Dnevnika drži predavanje kao, pazite sad - financijski savjetnik. Kako se snašao u financijskom svijetu, i kako mu u tome pomaže nogomet? Zašto je u dobrim odnosima sa Zvonimirom Bobanom? Otkrio je u ekskluzivnom intervjuu Antoniju Vuksanoviću.

Proslavili ste se kao nogometni sudac u svijetu, sada ste otišli na jednu drugu stranu. O čemu se radi?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je povezano sa suđenjem u Europi, u UEFA-inim natjecanjima, kao Liga prvaka, Europska liga i kvalifikacije za europsko prvenstvo, to je moja odgovornost. Tako da sam još uključen u suđenje. Ali bavim se i drugim aktivnostima, kao što su korporativni govori, gdje pokušavam objasniti mostove između sportskog i poslovnog terena.

Koji su to mostovi, koje su to poveznice između nogometnog i financijskog svijeta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu, kada ste sudac, sve je u donošenju odluka. Kao i u svakoj poslovnoj aktivnosti, sve je u donošenju odluka. Kako donijeti odluku pod pritiskom, u teškom okruženju, kako biti uspješan s odlukama. Svo to iskustvo koje sam stekao na terenu, se može primijeniti i u poslovnom svijetu.

Nedostaje li vam nogomet, suđenje pred nekoliko tisuća navijača, još nekoliko milijuna pred malim ekranima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne, iskreno... nedostaje mi nogomet na terenu, kao sucu. Kada radite nešto velik dio vašeg života, počeo sam kada sam imao 17, a završio s 45, to je veliki dio mog života i to je normalno, kada se više ne možete time baviti, da vam nedostaje.

Kakva su vaša iskustva s hrvatskim igračima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upoznao sam mnoge dok sam bio aktivan, ali moram reći da sam najbliži sa Zvonimirom Bobanom. Godinu nakon što sam se umirovio kao aktivni sudac, radio sam jedno ljeto za talijansku televiziju. Išao sam kroz Njemačku kako bih pratio svjetsko prvenstvo 2006. Zajedno sa mnom bio je Zvone Boban. Radili smo zajedno, svaki dan, gotovo mjesec dana, putujući Njemačkom, komentirajući utakmice na svjetskom prvenstvu. Moja žena je bila sa mnom, pa je Zvone postao kao dio obitelji, jer smo uvijek bili zajedno. Ja, moja žena i Zvone.

Jedan težak period u svjetskom nogometu, pogotovo za FIFA-u i njezina predsjednika Seppa Blattera, kako gledate na to, može li to utjecati na situaciju u nogometu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne uopće. Ja sam fokusiran na sudačke stvari, meni je to dovoljno.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike