OPERACIJA KAZAHSTAN / Slaven Bilić pozvao Roberta Kovača

Image

Izbornik nogometne reprezentacije objavio je popis s 23 igrača na koje računa za posljednju kvalifikacijsku utakmicu za SP 2010. u JAR-u.

24.9.2009.
15:45
VOYO logo

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je popis igrača na koje računa za posljednju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na SP protiv Kazahstana (14. listopad) u Astani. Prije te utakmice, reprezentacija će odigrati i jednu oglednu i to protiv Katara 8. listopada u Rijeci.

Na Bilićevu popisu nalaze se 23 igrača, nema novih imena, a od promjena tek je zamjetan poziv Robertu Kovaču, te izostanak Dine Drpića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okupljanje reprezentativaca za ovu važnu akciju započet će u nedjelju, 4. listopada u Zagrebu odakle će se u ponedjeljak krenuti za Rovinj gdje će obaviti pripreme, dok je polazak za Astanu predviđen za 11. listopada.

"U Rovinju ćemo imati najbolje uvjete za pripreme, jer ćemo na raspolaganju imati i teren s umjetnom travom kakav nas očekuje i u Astani", napomenuo je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskoj reprezentaciji za osvajanje drugoga mjesta u skupini i prolazak u dodatne kvalifikacije potrebna je pobjeda protiv Kazahstana u Astani i uvjet da Ukrajina ne pobijedi Englesku četiri dana ranije u Dnipropetrovsku.

"Protiv Kazahstana nas očekuje jako teška utakmica, oni će biti jako motivirani, a mi ćemo imati dodatni pritisak jer ćemo morati pobijediti. Svi igrači su svjesni u kakvoj se situaciji nalazimo i s maksimalnom ozbiljnošću prilaze utakmici", rekao je izbornik Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski izbornik osvrnuo se i na mogućnost ostanka na svojoj poziciji i nakon isteka ugovora po završetku SP-a.

"Ovo je jedini posao koji je i užitak, to se ne može kupiti novcem i ništa drugo se ne može mjeriti s ovim. Zato sam i rekao kako je opcija ostanka otvorena. Ali, mislim da je šest godina na mjestu izbornika, dvije u mladoj reprezentaciji i četiri na klupi A reprezentacije, optimalno vrijeme. No, nije ovo moj stan pa da samo ja odlučujem o svom ostanku ili odlasku. Ne ovisi to samo o meni, ali ako me HNS bude i dalje htio, a još važnije ako će narod htjeti da ostanem i ako sve prođe kako očekujemo onda je moguće i da ostanem nakon SP-a", kazao je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo