SUSPENDIRAN DO DALJNJEGA / Skandal u Šahtaru: Vratar pozitivan na doping!

Image
Foto: http://relevant.at

Rybka je bio pozitivan na zabranjeni diuretik na nenajavljenoj dopinškoj kontroli koju su obavili predstavnici UEFA-e u Šahtarovu trening kampu krajem studenoga prošle godine.

13.1.2012.
18:05
http://relevant.at
VOYO logo

Vratar ukrajinskog nogometnog prvaka Šahtara iz Donecka Oleksandr Rybka bio je pozitivan na dopinškoj kontroli, te ga je UEFA suspendirala iz svih natjecanja pod njezinom kontrolom.

Ribka je bio pozitivan na zabranjeni diuretik na nenajavljenoj dopinškoj kontroli koju su obavili predstavnici UEFA-e u Šahtarovu trening kampu krajem studenoga prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobili smo pismenu obavijest od UEFA-e kako je Rybka suspendiran iz svih natjecanja pod njezinom kontrolom, te da je istraga u tijeku. Za sada još ne znamo koliko dugo će trajati suspenzija, prema pravilniku UEFA-e ona može biti između šest mjeseci i dvije godine", rekao je generalni manager Šahtara Sergej Palkin.

Palkin je dodao kako je Rybka uzeo diuretik kako bi smanjio tjelesnu težinu bez savjetovanja s klupskim liječnikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rybka je prošle godine upisao svoj prvi nastup za ukrajinsku reprezentaciju, te je bio kandidat za nastup na EURU kojemu će Ukrajina uz Poljsku biti domaćin od 8. lipnja do 1. srpnja ove godine.

Šahtar je kao zamjenu za Rybku vratio Bohdana Šusta s posudbe iz Iličeveca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo