nedodirljiva tinejdžerka / Shiffrin senzacionalnim nastupom obranila titulu na Sljemenu

Američka 19-godišnja skijašica Mikaela Shiffrin obranila je naslov na jubilarnom 10. izdanju 'Snježne kraljice', a ujedno je ostvarila i najuvjerljiviju pobjedu u svim dosadašnjim izdanjima sljemenske utrke.

4.1.2015.
13:55
VOYO logo

Američka skijašica Mikaela Shiffrin pobijedila je u nedjelju na jubilarnom 10. izdanju 'Snježne kraljice', slalomu Svjetskog kupa na zagrebačkom Sljemenu, koji je pratilo oko 8.000 gledatelja.

19-godišnja tinejdžerska senzacija slavila je i na prethodnom izdanju 'Snježne kraljice', 2013. godine, a ovo joj je bila ukupno 12. pobjeda u Svjetskom kupu, a 11. u slalomu. Bila je to ujedno i najuvjerljivija pobjeda u dosadašnjim izdanjima sljemenske utrke, jer je drugoplasirana Kathrin Zettel za njom kasnila čak 1.68 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Treća je bila Norvežanka Nina Loeseth (+2.79). Vodeća skijašica u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Slovenka Tina Maze osvojila je peto mjesto (+3.50).

Hrvatska je imala četiri predstavnice, ali niti jedna nije izborila drugu vožnju. Jedino je 18-godišnja Saša Tršinski, koja je imala startni broj 65, uspjela završiti prvu utrku, zauzevši 41. mjesto (+7.04), što nije bilo dovoljno za plasman u drugu vožnju u koju ide 30 najboljih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leona Popović sa startnim brojem 51, Iva Mišak koja je startala 59. i Matilda Šola koja je bila 67. na startu, nisu uspjele završiti prvu vožnju.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Tina Maze sa 777 bodova, a slijedi ju Mikaela Shiffrin sa 545 bodova. Treća je Austrijanka Anna Fenniger sa 487, a četvrta njena sunarodnjakinjaKathrin Zettel sa 418 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXELL
Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXELL

Mikaela Shiffrin

Ono što je ponovno obilježilo utrku ponovno su bile sjajna atmosfera i organizacija, a činjenica kako se naše djevojke nisu plasirale u drugu vožnju nije zaustavila naše navijače da se sjajno zabavljaju u još jednoj 'Snježnoj kraljici', koja je bila već jubilarna 10. po redu. 

A upravo je današnja atmosfera bila i najbolja pozivnica za ono što tek slijedi. Za dva dana, 6. siječnja, na Sljemenu se održava i utrka muškog slaloma, koju su najavili i momci koji će braniti hrvatske boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svi smo zajedno vrlo motivirani da nastupimo u najboljem svjetlu, pred vlastitom publikom, na svojem brdu'', kaže najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić.

''Vozio sam već tri utrke svjetskog kupa ove godine, to sam isto solidno skijao tako da ću već na Sljemenu pokušat doći do nekog dobrog rezultata'', rekao je Filip Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez dobrog rezultata na Sljemenu ponovno je ostala Tina Maze. Na kraju morala se zadovoljiti samo petim mjestom, pa je tako svoju pobjedu najbolje iskoristila mlada Amerikanka i skočila na drugo mjesto ukupnog poretka odmah iza vodeće Slovenke.

''Maze još uvijek ima veliku prednost tako da se samo trudim što bolje skijati u slalomu i veleslalomu. Ja sam zadovoljna što sam na drugoj poziciji u ovom razdoblju sezone'', izjavila je pobjednica Mikaela Shiffrin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoje pozicije probat će popraviti i skijaši. Nema bolje prilike od domaćeg terena.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo