IZRAVAN PLASMAN U LONDON / Sestre Zaninović na Olimpijskim igrama

Image

Nakon što je u subotu njezina sestra Lucija uspjela izboriti plasman na olimpijske igre u Londonu to je u nedjelju, posljednjeg dana taekwondaških olimpijskih kvalifikacija u glavnom gradu Azerbajdžana, ostvarila u kategoriji do 57 kg i sestra blizanka Ana Zaninović.

3.7.2011.
15:14
VOYO logo

Ana Zaninović pridružila se svojoj sestri blizanki Luciji nakon što je zadnjeg dana tawkwondaških kvalifikacija u Azerbajdžanu ostvarila plasman na Olimpijske igre u Londonu.

Put najboljoj taekwondoašici svijeta bio je izuzetno težak, jer su u njenoj olimpijskoj kategoriji do 57 kg i to na njenoj strani ždrijeba, bile su čak tri aktualne svjetske prvakinje iz kategorija do 53, 57 i 62 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ana je kao četvrta nositeljica u prvom kolu bila slobodna, u drugom je s lakoćon nadvisila reprezentativku Srbije Tanju Tanačković sa 9:1, u trećem je svladala Finkinju 6:3, a u četvrtfinalu bila bolja od Libanonke Andree Paoli sa 15:7. Nakon toga se na tatamiju odvijala prava drama, jer je dvije sekunde prije kraja polufinalnog susreta, sudac dosudio Ani kazneni poen kojim je sa 6:5 pobijedila Kineskinja Yuzhuo Hou.

Ani je nakon toga preostala samo borba za broncu i jedino preostalo mjesto na svjetskim olimpijskim kvalifikacijama za odlazak u London. Protivnica joj je bila Japanka Hamada, a u prve dvije runde Splićanka je bila u vodstvu, ali je u trećoj dobila udarac u ruku koji je prouzrokovao prelom kosti. Deset sekundi prije kraja susreta Ana je gubila sa 4:7 u bodovima i onda udarcem u glavu protivnice izjednačila na 7:7 i izborila dodatnu rundu u kojoj je pobijedila zlatnim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Hrvatska reprezentacija uspjela preko svjetskih kvalifikacija u London poslati dvije taekwondoašice čime je još jednom dokazala da je u ovom trenutku među najvećim svjetskim velesilama, jer Španjolska ili Amerika za sada nemaju niti jednog predstavnika u Londonu, a Turska samo jednog. Ovim uspjehom stigli smo uz bok Iranu, Kini, Kineskom Tajpehu i Rusiji, a ispred Hrvatske je tek Koreja koja je plasirala sva četiri natjecatelja na OI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo