OBRANILE ZLATO IZ PEKINGA / Sestre Williams ponovno pomele konkurenciju

Image
Foto: AP

Sestre Williams su u finalu pobijedile Čehinje Andreu Hlavackovu i Lucie Hradecku 6:4, 6:4. Sereni je to drugo zlato u Londonu nakon što je slavila i u pojedinačnoj konkurenciji.

5.8.2012.
15:30
AP
VOYO logo

LONDON - Amerikanke Serena (30) i VenusWilliams (32) osvojile su zlatnu medalju u konkurenciji parova na Olimpijskim igrama u Londonu obranivši tako zlato iz Pekinga te postavši ujedno najuspješnije tenisačice u povijesti ovog sporta na OI sa po četiri zlata.

Sestre Williams su u finalu pobijedile Čehinje AndreuHlavackovu i LucieHradecku 6:4, 6:4. Sereni je to drugo zlato u Londonu nakon što je slavila i u pojedinačnoj konkurenciji čime je postala prva tenisačica kojoj je to uspjelo nakon 12 godina. Posljednjoj je to uspjelo njezinoj starijoj sestri Venus 2000. u Sydneyu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za obje sestre je to po četvrto olimpijsko odličje. Obje su osvojile tri zlata u parovima (2000, 2008, 2012), Venus ima zlato u singlu 2000. godine, a Serena je bila najbolja u singlu u Londonu. Dosadašnji rekord sa tri olimpijska zlata držala je Britanka ReginaldDoherty koja je osvojila 1900. i 1908.

"Sjajan je osjećaj stajati pored sestre sa zlatom zu ruci. Tri puta smo igrale finale olimpijskih parova i tri puta smo slavile," kazala je Serena dok je Venus dodala: "Nastupit ćemo u Rio de Janeiru za četiri godine. Idemo po još jedno zlato."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serena je u svojoj karijeri osvojila 44 WTA turnira pri čemu 14 Grand Slam titula, dok je Venus osvojila 43 turnira pri čemu devet Grand Slam naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo